Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στη SIDENOR

Οι εργαζόμενοι στη χαλυβουργεία της Sidenor βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τον Ιούνη διεκδικώντας υπογραφή διετούς επιχειρησιακής σύμβασης με αυξήσεις, αύξηση στο πριμ παραγωγικότητας, θέσπιση επιδόματος βάρδιας και αύξηση του μισθού του νεοεισερχόμενου, αύξηση των μέτρων ασφαλείας στο χώρο δουλειάς και να σταματήσουν οι εργολαβίες. Έπειτα από το εκδικητικό lock out από την πλευρά της εργοδοσίας για δυόμιση εβδομάδες, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κυλιόμενες δίωρες στάσεις εργασίας.

Ο όμιλος Sidenor κατέχει ηγετική θέση στο χώρο του χάλυβα και από το 2017 καταγράφει καθαρά κέρδη!

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που πραγματοποιούν με αποφασιστικότητα και θάρρος, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, κόντρα στο μαύρο τοπίο της δουλειάς χωρίς δικαιώματα που έχει εμπεδωθεί στον τόπο μας για την εργατική τάξη.

Ο συγκεκριμένος όμιλος όπως και άλλοι κρίσιμοι παραγωγικοί κλάδοι στη χώρα μας, καταγράφουν τα τελευταία χρόνια κέρδη, πατώντας πάνω στην καταπάτηση του εργατικού δικαίου, την ανατροπή των συλλογικών συμβάσεων, την κατακρεούργηση των μισθών και των δικαιωμάτων μας που επέβαλλαν τα ευρωμνημόνια κι η πολιτική του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι της Sidenor δείχνουν πως τίποτα δεν είναι τελειωμένο! Ο συλλογικός μαζικός ενωτικός αγώνας κι η ταξική αλληλεγγύη είναι ο δρόμος.

Τώρα χρειάζεται να ενωθούν όλα τα ρυάκια αντίστασης σε ένα μέτωπο που θα σπάσει τον τσαμπουκά και την ασυδοσία του κεφαλαίου.

Με ταξική ενότητα και αποφασιστικό σχέδιο, δημοκρατία στον αγώνα και συλλογική πυγμή να διεκδικήσουμε:

  • Σταθερή δουλειά. Μείωση του χρόνου εργασίας για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας
  • Επαναφορά των ΣΣΕ. Ενιαίες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Μισθοί στο ύψος των αναγκών μας.
  • Όχι στην εντατικοποίηση. Αύξηση των μέτρων ασφαλείας. Στους χώρους δουλειάς. Να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς εργάτες στο βωμό των κερδών τους.

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων της Sidenor!

Για να είναι νίκη όλων μας!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *