Το Ιράν είχε κάθε υποχρέωση και δικαίωμα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο να απαντήσει στο Ισραήλ

Η χθεσινή «επίθεση» του Ιράν στο Ισραήλ ήταν αναιμική, χλιαρή, προορισμένη να ανακοπεί από την ισραηλινή αεράμυνα, ενδεικτική της πρόθεσης της Τεχεράνης να μην εμπλακεί στον γενικευμένο πόλεμο, που διακαώς επιθυμεί το σιωνιστικό καθεστώς του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.  Ήταν άλλωστε προφανές ότι μια επίθεση με πυραύλους και αργοκίνητα drones που είχαν να διανύσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα και είχε ανακοινωθεί δημοσίως από το Ιράν εκ των προτέρων, ήταν καταδικασμένη να αναχαιτιστεί χωρίς να προκαλέσει κάποιο ιδιαίτερο πλήγμα.

Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος δεν μπορεί παρά να ανακαλέσει στη μνήμη του τα “κατορθώματα” της άλλης πλευράς: την πολύμηνη εθνοκάθαρση και γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους με τη στήριξη της Δύσης, τη ναζιστικής λογικής και έμπνευσης μαζική δολοφονία αμάχων και μικρών παιδιών στη Γάζα, τον εκτοπισμό για μια ακόμα φορά εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων, το διαρκή βομβαρδισμό του νότιου Λίβανου και -πρόσφατα- την επίθεση του Ισραήλ σε Ιρανικό έδαφος, δηλαδή στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό που κόστισε τη ζωή Ιρανών αξιωματούχων.

Μόνο ένα κράτος χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στον εαυτό του θα έμενε σιωπηλό και απαθές μπροστά σε μια τόσο προβοκατόρικη, εμπρηστική και σε επιθετική παράκρουση πολιτική.

Το Ιράν αντέδρασε με πολύ χαμηλότερη ένταση από ότι θα άξιζε στο κράτος του Ισραήλ. Εκτιμώντας ίσως ότι ο χρόνος δουλεύει ενάντια στην φθίνουσα αμερικανική και δυτική ηγεμονία, υιοθετώντας την κινέζικη στρατηγική της χαμηλής έντασης και των μικρών και σταδιακών βημάτων ανατροπής της αμερικανικής ηγεμονίας, απάντησε στη δολοφονική μανία του σιωνιστικού καθεστώτος με μια πυραυλική επίθεση πολύ κατώτερη των προσδοκιών. Περισσότερο για τα μάτια του κόσμου, για μια αποσυμπίεση της εσωτερικής πίεσης από τις λαϊκές αντιδράσεις, αλλά και για να κάνει σαφές στη Δύση ότι δεν θέλει να εμπλακεί στον γενικευμένο πόλεμο που επιθυμεί διακαώς το σε παραφροσύνη σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ.

Το Ιράν με αυτή του την κίνηση έδειξε στην «πολιτισμένη» Δύση ότι οι «μουλάδες», οι «φανατικοί», οι «Αγιατολάδες» και όπως αλλιώς περιγράφονται από τη ρατσιστική Δύση, είναι πολύ πιο σώφρονες, λογικοί και συγκρατημένοι από τους σιωνιστές του Ισραήλ που βρίσκονται σε δολοφονική μανία και επιχειρούν με κάθε μέσο να εμπλέξουν άμεσα τις ΗΠΑ σε πολεμική αναμέτρηση για να σώσουν το μισητό κράτος – απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Και φυσικά αποδεικνύεται ότι η “απολίτιστη” Ανατολή έχει πολύ μεγαλύτερο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στην έννοια της αναλογικότητας από αυτό που επιδεικνύει η θλιβερή ΕΕ που δια στόματος της διεφθαρμένης Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν καταδίκασε την “κατάφωρη” και “αδικαιολόγητη” επίθεση του Ιράν που φυσικά ούτε κατάφωρη ήταν, ούτε αδικαιολόγητη.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *