Βαθιά εξαρτημένοι, Διαχρονικά ξενοκίνητοι, Ακραία αμερικανόδουλοι, Απολύτως επικίνδυνοι!

Ανακοίνωση ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – Σύλλογος Διάδοσης Μαρξ. Σκέψης «Γ. Κορδάτος»

Την ίδια ώρα που στις ΗΠΑ εμφανίζονται τάσεις που πιέζουν προς μια συντεταγμένη σταδιακή αναδίπλωση, καθώς, αναγνωρίζουν την πραγματικότητα του αναπόφευκτου της ήττας του ναζιστικού καθεστώτος – μαριονέτα του Κιέβου, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε όλο και αμεσότερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, βγαίνει μπροστά και υπερθεματίζει! Θέλει να είναι ο καλύτερος μπροστινός, το πιο πιστό σκυλί και μετατρέπει τη χώρα μας στο πιο ξέφραγο από όλα τα νατοϊκά αμπέλια.

Εδώ και χρόνια φορτώνει ανερυθρίαστα τα κόστη και τις συνέπειες του πολέμου και των νατοϊκών κυρώσεων στις πλάτες του ήδη εξουθενωμένου λαού μας.

Αδειάζει συστηματικά τα σύνορά μας από στρατιωτικό εξοπλισμό απαραίτητο για την άμυνα της χώρας και τον δωρίζει στο ουκρανικό ναζιστικό καθεστώς, εξοπλισμό που ακριβοπληρώνουν γενιές ελλήνων, εις βάρος της παιδείας και της υγείας τους.

Εκπαιδεύει στον τόπο μας Ουκρανούς ναζιστές δολοφόνους.

Μετατρέπει όλη την επικράτειά μας σε ορμητήριο για την εφαρμογή των αμερικανικών σχεδίων στην ανατολική Ευρώπη και τη Δυτική Ασία. Υποστηρίζει στην πράξη εγκλήματα κατά ενός ανθρωπότητας και τη γενοκτονενόςνός ολόκληρου λαού, του παλαιστινιακού, στη Γάζα.

Με την υπογραφή μάλιστα, των τελευταίων «Μνημονίων Συνεργασίας υπουργείων Εθνικής Άμυνας Ελλάδας- ΗΠΑ» μας μεταφέρει πίσω στις «πέτρινες δεκαετίες». Υπαγάγει και επίσημα πια τον ελληνικό στρατό στις διαταγές των Αμερικανών επιτελαρχών, αλαλάζοντας ξεδιάντροπα το παλιό καλό δοσιλογικό θεμελιακό άρθρο πίστης: «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας!».

Αυτή η πολιτική βρίσκεται σε πλήρη διάσταση από τα συναισθήματα, τη βούληση και τα συμφέροντα του λαού μας. Διαρρηγνύει όλους τους ιστορικούς αλληλέγγυους δεσμούς με γειτονικούς μας λαούς. Εκθέτει και εγκλωβίζει διπλωματικά, πολιτικά και στρατιωτικά τη χώρα μας εντός μίας όλο και μικρότερης ομάδας κρατών που αγνοούν τις αποφάσεις του ΟΗΕ και καταπατούν το διεθνές δίκαιο, θέτοντας ως αποτέλεσμα εν αμφιβόλω το δικό μας ανοιχτό μείζον εθνικό ζήτημα της κατοχής της Κύπρου.

Είναι άκρως επικίνδυνοι! Βάζουν στο στόχαστρο τον λαό και τον τόπο μας! Μας εμπλέκουν ασταμάτητα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Πρέπει να τους σταματήσουμε!

  • Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους αμερικανο-νατοϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς!
  • Απεμπλοκή εδώ και τώρα από τη γενοκτονία των Παλαιστινίων!
  • Καμία συμμετοχή στις κυρώσεις ενάντια σε άλλα κράτη και λαούς που αγωνίζονται για την εθνική τους κυριαρχία ενάντια στον ιμπεριαλισμό!
  • Αγώνας για το κλείσιμο των νατοϊκών βάσεων, την έξοδο από το ΝΑΤΟ, και τη διάλυσή του!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *