Οι φρικαλεότητες στη Γάζα είναι η τέλεια ενσάρκωση των «Δυτικών Αξιών»

Όταν ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ περιέγραψε την επίθεση στη Γάζα ως πόλεμο «για να σωθεί ο δυτικός πολιτισμός, για να σωθούν οι αξίες του δυτικού πολιτισμού», δεν έλεγε ψέματα. Έλεγε την αλήθεια – απλά ίσως όχι ακριβώς με τον τρόπο που το εννοούσε.

Η κατεδάφιση της Γάζας διαπράττεται πράγματι για την υπεράσπιση των δυτικών αξιών και η ίδια αποτελεί μια τέλεια ενσάρκωση των δυτικών αξιών. Όχι τις δυτικές αξίες που σας διδάσκουν στο σχολείο, αλλά τις κρυφές που δεν θέλουν να κοιτάξετε. Όχι η ελκυστική συσκευασία με τα διαφημιστικά σλόγκαν στην ετικέτα, αλλά το προϊόν που βρίσκεται στην πραγματικότητα μέσα στο κουτί.

Για αιώνες ο δυτικός πολιτισμός εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από τον πόλεμο, τη γενοκτονία, την κλοπή, την αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό, τα οποία δικαιολογούσε χρησιμοποιώντας αφηγήσεις που στηρίζονταν στη θρησκεία, τον ρατσισμό και την εθνοτική υπεροχή – όλα αυτά βλέπουμε να διαδραματίζονται σήμερα στην αποτέφρωση της Γάζας.

Αυτό που βλέπουμε στη Γάζα είναι μια πολύ καλύτερη αναπαράσταση του τι πραγματικά είναι ο δυτικός πολιτισμός από όλες τις ασυναρτησίες περί ελευθερίας και δημοκρατίας που μάθαμε στο σχολείο. Μια πολύ καλύτερη αναπαράσταση του δυτικού πολιτισμού από όλη την τέχνη και τη λογοτεχνία για την οποία συγχαίρουμε υπερήφανα τους εαυτούς μας ανά τους αιώνες. Μια πολύ καλύτερη αναπαράσταση του δυτικού πολιτισμού από την αγάπη και τη συμπόνια που μας αρέσει να προσποιούμαστε ότι περιστρέφονται γύρω από τις ιουδαιοχριστιανικές αξίες μας.

Είναι τόσο σουρεαλιστικό να βλέπεις τους δυτικούς δεξιούς να φλυαρούν για το πόσο άγριος και βάρβαρος είναι ο μουσουλμανικός πολιτισμός εν μέσω της αναβίωσης των ζόμπι της ισλαμοφοβίας της περιόδου Μπους εν έτει 2023, την ίδια στιγμή που ο δυτικός πολιτισμός συσσωρεύει ένα βουνό από δέκα χιλιάδες παιδικά πτώματα.

Αυτό το βουνό παιδικών πτωμάτων είναι μια πολύ καλύτερη αναπαράσταση του δυτικού πολιτισμού από οτιδήποτε δημιούργησε ποτέ ο Μότσαρτ, ο Ντα Βίντσι ή ο Σαίξπηρ.

Αυτός είναι ο δυτικός πολιτισμός. Έτσι μοιάζει.

Ο δυτικός πολιτισμός, όπου ο Τζούλιαν Ασάνζ περιμένει την τελική έφεσή του τον Φεβρουάριο ενάντια στην έκδοση των ΗΠΑ για δημοσιογραφία που αποκάλυψε τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ.

Όπου μας ταΐζουν με έναν ασταμάτητο κατακλυσμό προπαγάνδας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να κατασκευάσουν τη συγκατάθεσή μας για πολέμους και επιθετικές ενέργειες που έχουν σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους και έχουν εκτοπίσει δεκάδες εκατομμύρια μόνο τον 21ο αιώνα.

Όπου μας αποσπούν την προσοχή με ανούσια ψυχαγωγία και τεχνητούς πολιτιστικούς πολέμους, ώστε να μην σκεφτόμαστε και πολύ για το τι είναι αυτός ο πολιτισμός και ποιους σκοτώνει και ακρωτηριάζει και λιμοκτονεί και εκμεταλλεύεται.

Όπου οι ειδησεογραφικοί κύκλοι κυριαρχούνται περισσότερο από τα κουτσομπολιά των διασημοτήτων και τις τελευταίες πορδές του Ντόναλντ Τραμπ παρά από τις μαζικές θηριωδίες που διευκολύνονται ενεργά από τις δυτικές κυβερνήσεις.

Όπου οι φιλελεύθεροι συγχαίρουν τους εαυτούς τους για τις προοδευτικές τους απόψεις σχετικά με τη φυλή και το φύλο, ενώ οι αξιωματούχοι που εκλέγουν συμβάλλουν στο κομμάτιασμα παιδικών σωμάτων με στρατιωτικά εκρηκτικά.

Όπου οι Σιωνιστές Εβραίοι επικεντρώνονται στον εαυτό τους και στα συναισθήματά τους, επειδή η αντίθεση σε μια ενεργή γενοκτονία τους κάνει να αισθάνονται ότι διώκονται, και όπου οι υποστηρικτές του Ισραήλ που δεν είναι Εβραίοι εξακολουθούν να αισθάνονται ότι διώκονται επίσης.

Όπου μια γιγαντιαία αυτοκρατορία που εκτείνεται στην υφήλιο και τροφοδοτείται από τον μιλιταρισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό και τον αυταρχισμό καταβροχθίζει την ανθρώπινη σάρκα με ακόρεστη όρεξη, ενώ εμείς συγχαίρουμε τους εαυτούς μας για το πόσο καλύτεροι είμαστε από έθνη όπως το Ιράν ή η Κίνα.

Αυτές είναι οι δυτικές αξίες. Αυτός είναι ο δυτικός πολιτισμός.

Ζητήστε από κάποιον να σας πει ποιες είναι οι αξίες του και θα σας πει ένα σωρό ευχάριστα ηχηρά λόγια για την οικογένεια και την αγάπη και τη φροντίδα ή οτιδήποτε άλλο. Παρακολουθήστε τις πράξεις τους για να δείτε ποιες είναι οι πραγματικές τους αξίες και συχνά θα έχετε μια πολύ διαφορετική ιστορία.

Αυτοί είμαστε εμείς. Αυτός είναι ο δυτικός πολιτισμός. Λέμε ότι εκτιμούμε την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την αλήθεια, την ειρήνη και την ελεύθερη έκφραση, αλλά οι πράξεις μας δίνουν μια πολύ διαφορετική εικόνα. Οι πραγματικές δυτικές αξίες, το πραγματικό προϊόν μέσα στο κουτί κάτω από την ελκυστική ετικέτα, είναι αυτές που βλέπετε να εφαρμόζονται στη Γάζα σήμερα.

Πηγή: Caitlin’s Newsletter

Μετάφραση: Κωστής Μηλολιδάκης

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *