Άλλη μια περίπτωση ιρακινών όπλων μαζικής καταστροφής: Μας πουλάνε αέρα κοπανιστό

Ας το επαναλάβουμε: Οι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ψεύτικες ειδήσεις προέρχονται από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης. Όταν το διακύβευμα είναι μεγάλο, μετά βίας μπαίνουν στον κόπο να κρύψουν τον ρόλο τους ως φερέφωνα της δυτικής προπαγάνδας.

Αυτή είναι άλλη μια περίπτωση ανάλογη των ιρακινών όπλων μαζικής καταστροφής. Μας πουλάνε αέρα κοπανιστό. Πιστέψτε τα μάτια και τα αυτιά σας, και τους νόμους της φυσικής, όχι τα ψέματα που διακινούν οι ηγέτες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με το πυραυλικό χτύπημα στο νοσοκομείο Βαπτιστών στη Γάζα:

1. Καμία παλαιστινιακή ομάδα δεν έχει πύραυλο που μπορεί να χτυπήσει ένα νοσοκομείο, σκοτώνοντας εκατοντάδες. Αυτό που έχουν είναι φαντεζί “πυροτεχνήματα” που μπορούν να προκαλέσουν μικρές ζημιές και περιστασιακά ένα ή δύο θανάτους. Αν η Χαμάς ή η Ισλαμική Τζιχάντ μπορούσαν να προκαλέσουν το είδος της ζημιάς που συνέβη χθες το βράδυ, θα το βλέπατε να συμβαίνει και στο Τελ Αβίβ ή στην Ασκελόν. Δεν το βλέπετε γιατί δεν μπορούν.

2. Οι απολογητές του Ισραήλ (και είναι πολλοί) μοιράζονται κάθε είδους βίντεο που δεν έχει σχέση με το χτύπημα στο νοσοκομείο. Αλλά το βίντεο του ίδιου του χτυπήματος δείχνει ότι χρησιμοποιείται ένα απίστευτα μεγάλο και ισχυρό όπλο. Ακούστε τον θόρυβο που κάνει ο πύραυλος μόλις πριν χτυπήσει – αυτός ο σφυριχτός θόρυβος προκαλείται από την πρωτοφανή ταχύτητά του καθώς σχίζει τον αέρα. Αυτός *δεν* είναι ο θόρυβος μιας παλαιστινιακής ρουκέτας που πέφτει.

Αν παρακολουθήσετε βίντεο που κυκλοφορούν από την εκτόξευση παλαιστινιακών ρουκετών, παρατηρήστε πόσο αργά ταξιδεύουν. Σχεδόν με ρυθμό σαλιγκαριού. Αν αποτύχουν, πέφτουν με ταχύτητα ελεύθερης πτώσης, όχι με την σχεδόν υπερηχητική ταχύτητα του πυραύλου που χτύπησε το νοσοκομείο. Το να πιστεύει κανείς το αντίθετο είναι σαν να αγνοεί τους νόμους της φυσικής.

3. Οι απολογητές του Ισραήλ προσπαθούν να θολώσουν ακόμη περισσότερο τα νερά υπονοώντας ότι είτε έπεσε μια παλαιστινιακή ρουκέτα, είτε και ότι αναχαιτίστηκε η ρουκέτα και θραύσματα της έπεσαν σε μια πολύ μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στο νοσοκομείο. Έστω ότι δεχόμαστε τη ρατσιστική παραδοχή ότι εκατοντάδες οικογένειες ήταν πολύ ευτυχείς να αναζητήσουν ασφάλεια δίπλα σε μια τεράστια αποθήκη εκρηκτικών εν μέσω ανελέητου ισραηλινού βομβαρδισμού. Ας δεχτούμε επίσης τη φανταστική ιδέα ότι ένα πεσμένο φαντεζί πυροτέχνημα ή θραύσμα του, θα μπορούσε να διαπεράσει τους ισχυρούς τοίχους του νοσοκομείου και να προκαλέσει μια τέτοια έκρηξη. Αν όλα αυτά ήταν αληθινά, θα βλέπαμε και πάλι μια σειρά από δευτερογενείς εκρήξεις καθώς τα όπλα θα πυροδοτούνταν από την αρχική έκρηξη. Δεν το βλέπετε γιατί υπάρχει μόνο μία έκρηξη – από έναν τεράστιο πύραυλο.

4. Πρόκειται για μια απελπισμένη επιχείρηση ψυχολογικής σύγχυσης, γι’ αυτό το Ισραήλ έδωσε τώρα στη δημοσιότητα μια ηχογραφημένη συνομιλία δύο μαχητών της Χαμάς που πολύ βολικά συζητούν μετά την πυραυλική επίθεση, διερωτώμενοι αν το έκαναν αυτοί ή η Ισλαμική Τζιχάντ. Πρόκειται για το ίδιο Ισραήλ, το οποίο δεν μπόρεσε να ανακαλύψει τον πολύμηνο σχεδιασμό της Χαμάς που χρειαζόταν για να οργανώσει την επίθεσή της πριν από 10 ημέρες. Αλλά το Ισραήλ στάθηκε τυχερό αυτή τη φορά, όπως φαίνεται, και απλά έτυχε να ακούει όταν ο ηλίθιος κι ο πανηλίθιος αποφάσισαν να αυτοενοχοποιηθούν.

Θυμηθείτε ότι το Ισραήλ έχει μια ολόκληρη μονάδα “mistaravim”, Ισραηλινούς Εβραίους μυστικούς πράκτορες που έχουν εκπαιδευτεί να παριστάνουν τους Παλαιστίνιους και να δρουν κρυφά ανάμεσά τους. Το Ισραήλ παρήγαγε μια πολύ δημοφιλή τηλεοπτική σειρά για τέτοιους ανθρώπους στη Γάζα ονομαζόμενη Fauda. Θα πρέπει να είσαι κάτι πέρα από εύπιστος για να πιστεύεις ότι το Ισραήλ δεν θα μπορούσε, και δεν θα τολμούσε, να στήσει ένα τέτοιο τηλεφώνημα για να μας ξεγελάσει, όπως ακριβώς ξεγελάει τακτικά τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Οι περισσότεροι από αυτούς που διαδίδουν αυτά τα ψέματα γνωρίζουν ότι είναι ψέματα, συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, και κυρίως των ανταποκριτών σε θέματα που άπτονται της Μέσης Ανατολής και της άμυνας. Τουλάχιστον μερικοί, όπως οι Jeremy Bowen και Jon Donnison του BBC, προσπαθούν με προσοχή να υποδηλώσουν ότι είναι απίθανο μια ρουκέτα της Χαμάς να προκαλέσει ζημιές της κλίμακας που παρατηρήθηκαν στο νοσοκομείο της Γάζας. Αλλά δεν είναι απίθανο. Είναι αδύνατο, και το ξέρουν. Απλά δεν τολμούν να το πουν.

Πηγή: Jonathan Cook

Μετάφραση: antapocrisis

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *