Μήπως η ύπαρξη της Χαμάς βολεύει το Ισραήλ;

Την ώρα που η Γάζα βυθίζεται στο σκοτάδι, χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς ίντερνετ για να μην μπορούν οι δημοσιογράφοι να μεταφέρουν ρεπορτάζ, το υπουργείο επικοινωνίας του Ισραήλ θέλει να προχωρήσει στο κλείσιμο του τοπικού παραρτήματος του Al Jazeera, ενώ φιλό Παλαιστινιακοί λογαριασμοί όπως και δημοσιεύσεις στις πλατφόρμες facebook, instagram, αν δεν έχουν το hashtag «I stand with Israel» πέφτουν.

Σχεδόν ίδια εποχή πέρυσι ο Μπαίντεν δήλωνε στην Ουάσινγκτον «αν δεν υπήρχε το Ισραήλ η ΗΠΑ θα έπρεπε να εφεύρει ένα Ισραήλ, γιατί αυτό επιτάσσουν οι αξίες και ιδέες μας», ενώ  ήδη στις 5 Ιουνίου του 1986,  δήλωνε με στόμφο « Είναι μια επένδυση 3 δισεκατομμυρίων, προφανώς θα την στηρίξουμε!» . Και όντως η οικονομική βοήθεια που στέλνουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ από τον αμερικάνικο κρατικό προϋπολογισμό ετήσιος φτάνει περίπου τα 3.3 δισεκατομμύρια, πέραν της στρατιωτικής στήριξης.

Στην μικρή λωρίδα της Γάζας λοιπόν συμπυκνώνεται ο κυνισμός της Δύσης. Έπρεπε να φέρει το φως της δημοκρατίας στους σκοταδιστές άραβες και έτσι φύτεψε με την βία στην Μέση Ανατολή και στήριξε αδιάκοπα, ένα πλήρως στρατιωτικοποιημένο, θεοκρατικό και φασιστικό κράτος. Και το παιδί ξεπέρασε τους γονείς του σε ρεκόρ εγκλημάτων πολέμου αφού σύμφωνα με στοιχεία των ΗΕ το Ισραήλ έριξε σε 7 μέρες, 6.000 βόμβες στην Γάζα, όσες περίπου δηλαδή ρίξανε οι Αμερικάνοι στο Αφγανιστάν μέσα σε ένα χρόνo.

Τώρα η Δύση αφήνει το Ισραήλ  να παίξει. Να παίξει πάνω στα σώματα 700 παιδιών που δολοφόνησε μέσα σε 7 μέρες. Να παίξει με σχεδόν 2.500 χιλιάδες νεκρούς αμάχους, 150 τουλάχιστον από τους οποίους βομβάρδισε, πάνω στον δρόμο την ώρα που εκκένωναν την βόρεια Γάζα κατόπιν Ισραηλινών εντολών! Είναι εικόνα της μητέρας που μόλις πριν 10 μέρες γέννησε το παιδί της και το παίρνει στην αγκαλιά της για να το φιλήσει νεκρό. Είναι η εικόνα των δημοσιογράφων που λυγίζουν την ώρα που μεταδίδουν την φρικαλεότητα του τοπίου της Γάζας, μην ξέροντας και αυτοί ποια θα είναι η τελευταία τους στιγμή όρθιοι μπροστά στην κάμερα. Είναι η εικόνα, όταν η για ακόμα μια φορά βομβαρδισμένη Γάζα το 2014 μετά από 50 μέρες Ισραηλινής εισβολής, ήταν θερινό σινεμά για τους έποικους που μαζεύονταν γύρω από το φράχτη της Γάζας και χειροκροτούσαν και πίνανε μπύρες. Είναι οι έποικοι που τραγουδάνε και χορεύουν έξω από την Γάζα « Η Γάζα είναι ένα νεκροταφείο» Είναι οι δηλώσεις του Νετάνιαχου που αποκαλεί τους Παλαιστίνιους της Γάζας ζώα με δύο πόδια. Είναι οι δημόσιες δηλώσεις προσωπικών συμβούλων της Ισραηλινής κυβέρνησης για βασανιστήρια αμάχων στα οποία «θα αφήσουμε τα μάτια και τα αυτιά τους τελευταία για να ακούνε τις κραυγές τους και να βλέπουν τα χαμόγελα μας». Είναι η εικόνα του πατέρα που παίζει με το μωρό του μέσα στα συντρίμμια και την σκόνη, μόνη του χαρά και δύναμη ότι ζει το παιδί του, το νέο αίμα της Παλαιστίνης.

Ποια Χαμάς; H Χαμάς ιδρύθηκε μόλις το 1987, στα σκαριά της Πρώτης Ιντιφάντα, 40 ολόκληρα χρόνια μετά την κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, αναγνωρίζει δε την ύπαρξη των δύο κρατών στα σύνορα του 1967 την στιγμή που το Ισραήλ διακηρύσσει ότι  αποτελεί «Το έθνος-κράτος του εβραϊκού λαού και μόνο του εβραϊκού λαού» .

Μάλιστα οι Ισραηλινοί αξιωματικοί πριν δηλώσουν ότι θέλουν να εξαφανίσουν την Χαμάς την θεωρούσαν χρήσιμη! Ένα διπλωματικό τηλεγράφημα του 2007 αποκαλύπτει ότι αυτή ήταν η σιωπηρή θέση του Ισραήλ από τότε που η Χαμάς ανέλαβε τον έλεγχο της Γάζας. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ο τότε αρχηγός πληροφοριών των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων Άμος Γιαντλίν — ο οποίος αυτή την εβδομάδα είπε ότι η Χαμάς «θα πληρώσει όπως πλήρωσαν οι Ναζί στην Ευρώπη» — είπε τότε ότι «το Ισραήλ θα ήταν «ευτυχισμένο» αν η Χαμάς καταλάμβανε τη Γάζα επειδή ο Ισραηλινός Στρατός θα μπορούσε τότε να αντιμετωπίσει τη Γάζα ως εχθρικό κράτος». Άλλωστε έρευνα του ΗΕ δείχνει ότι από το 1967 το Ισραήλ συστηματικά επιτεθείτε σε Παλαιστινίους και συγκεκριμένα παιδιά. Το ίδιο επιβεβαιώνουν και αξιωματούχοι του Ισραηλινού στρατού στην τωρινή επίθεση στην Γάζα «αφού δεν πολεμάμε μόνο την Χαμάς αλλά κάθε Παλαιστίνιο Πολίτη»

Πάντα θα υπάρχουν «εχθροί» για το Ισραήλ και τους συμμάχους τους ώστε δικαιολογηθεί η χρόνια εθνοκάθαρση ενός λαού προς συντήρηση του Ισραηλινού καθεστώτος απαρτχάιντ Αυτά συντελούνται πολύ πριν να υπάρχει η Χαμάς και σίγουρα δεν ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο. Εμείς θα σωπάσουμε;

Με τον εδώ και 75 χρόνια καθημερινό αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, ενάντια στο απαρτχαίντ, με την νίκη Παλαιστινιακής αντίστασης.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *