Το Ε.Σ.Υ και το ΕΓΩ…

Όσοι είχατε την ατυχία να βρεθείτε στα επείγοντα Νοσοκομείου αυτή την τραγική περίοδο, πέρα από τον δικό σας πόνο και αγωνία, θα διαπιστώσατε και τον αγώνα και τον μόχθο κάτω από τραγικές και επικίνδυνες συνθήκες των ανθρώπων του υγειονομικού συστήματος της χώρας. Αν σας έλεγαν να καθίσετε εκεί και να παρακολουθείτε χωρίς να δουλεύετε για 4,88 Ευρώ την ώρα, είμαι σίγουρος πως δεν θα το κάνατε. Αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν με κίνδυνο της ζωής τους για ποσά από 4,88 για τον ειδικευόμενο μέχρι 7,05 Ευρώ ανά ώρα για τον διευθυντή.

Κανείς δεν διανοείται να αρνηθεί, να απαιτήσει, να διεκδικήσει εν μέσω μιας τεράστιας υγειονομικής κρίσης. Κι ας ξέρει τις τεράστιες ευθύνες αυτών που τον διοικούν και τον κυβερνούν κι ας γνωρίζει τα σχέδια τους για περαιτέρω αποδυνάμωση και ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας κι ας ξέρει ότι το χειροκρότημα σύντομα θα μετατραπεί σε σφαλιάρα.

Είναι ύβρις προς την κοινωνία και τους ανθρώπους του ΕΣΥ, να βγαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος του οποίου ο πρόεδρος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο, είναι μεγάλο κυβερνητικό στέλεχος, και να απαιτεί για μια μικρή συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, 3000 Ευρώ ανά γιατρό ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ τον μήνα, με παράλληλο ιδιωτικό ιατρείο, την στιγμή που ένας Επιμελητής Β΄ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης αμοίβεται με 1250. Να ζητάει να προσμετρηθεί ο χρόνος απασχόλησης στο Νοσοκομείο επί 5, ενώ των Επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στην ίδια θέση προσμετράται επί ένα.

Αποφάσισε λέει η κυβέρνηση να συμβάλλουν και οι ιδιωτικές κλινικές στην μάχη κατά της πανδημίας. Ξέρετε ποια είναι η συμβολή; Έρχεται ένας γιατρός του Διαβαλκανικού ως θεατής στην εφημερία και διαλέγει 3-4 περιστατικά και βεβαίως αποκλειστικά non covid. Επειδή το θεώρησα κοροϊδία, έδωσα οδηγία στους εφημερεύοντες να μην δίνουν κανένα ασθενή παρά μόνο εάν γεμίσει όλο το τμήμα.

Ο άνθρωπος έχει τεράστιες αντοχές και υπομονή στις δυσκολίες. Την ανισότητα και την αδικία όμως δεν την ανέχεται. Το είπα και προχθές στους συναδέλφους που μαζεύαν υπογραφές. Τώρα κάνουμε υπομονή και βάζουμε πλάτη χάριν της κοινωνίας που αγωνιά και των ασθενών. Μετά την κρίση θα αναμετρηθούμε. Με τους νεοφιλελεύθερους και τους αλαζόνες μαθητευόμενους μάγους τους.

2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *