Πορεία αλληλεγγύης στο Συριακό λαό – Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

Η απροκάλυπτη εμπλοκή του Ισραήλ στην ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας και η μεγάλη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων στην περιοχή αποτελούν κλιμάκωση της επιθετικότητας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του εναντίον της συριακής επικράτειας, όπως και προσπάθεια να υπονομευτεί κάθε ειρηνευτική διαδικασία. Οι προηγούμενοι τυχοδιωκτισμοί και τώρα ο ανοιχτός πόλεμος που ανοίγουν κατά της Συρίας, αποτελεί επίθεση κατά της κυριαρχίας της χώρας και έχουν στοιχίσει μέχρι σήμερα χιλιάδες νεκρούς στο συριακό λαό, που βιώνει μια πολεμική λαίλαπα χωρίς τελειωμό. Η επίθεση αυτή ενορχηστρώνεται από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό σε συμμαχία με τα αντιδραστικά καθεστώτα του Κόλπου και αξιοποιώντας τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Δίχως αμφιβολία η παράταση του πολέμου τους θα επιφέρει νέο κύμα  προσφύγων, νέους πνιγμούς στο Αιγαίο, νέα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση με τη σειρά της επιλέγει πρόσδεση στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ-ΕΕ και του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ, που αποτελεί τον κύριο παράγοντα αποσταθεροποίησης και πολεμικών τυχοδιωκτισμών στη Μέση Ανατολή. Εμπλέκει δε, τη χώρα στον πολεμικό μέτωπο με τις φρεγάτες ‘Έλλη’, ‘Νικηφόρος Φωκάς’ και ‘Λήμνος’, τέσσερα αεροπλάνα F-16, ένα C-130, τρία επιθετικά ελικόπτερα AH-64 και ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο της Νατοϊκής επιχείρησης, ενώ την ίδια στιγμή σχεδιάζεται μετατροπή της Σκύρου σε «φρούριο» υποστήριξης των αμερικάνικων drones, αναβαθμίζεται η βάση στην Αλεξανδρούπολη και συζητιέται ανοιχτά η δημιουργία νέας αμερικανικής βάσης στην Κάρπαθο. Με τον τρόπο αυτό, το εθελόδουλο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο εντάσσει τα συμφέροντα του σε αυτή την κατεύθυνση και δρομολογεί τη μετατροπή της χώρας σε Νατοϊκό εφαλτήριο και συνένοχης στο έγκλημα κατά του συριακού λαού.

Οι ίδιοι που επιβάλλουν την επιτροπεία και το ξεζούμισμα του ελληνικού λαού, χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως ένα υποτελές ενεργούμενο των στρατηγικών επιδιώξεων για την επιβολή της μονοκρατορίας τους. Ο ελληνικός λαός, ταπεινωμένος και ο ίδιος πολλάκις από τον ιμπεριαλισμό, οφείλει να σταθεί στο πλευρό του συριακού και κάθε λαού που βάλλεται από την συμμαχία του πολέμου. Ο πόλεμος που έχουν ανοίξει στην Συρία και αλλού, οι αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια και η κλιμάκωση των ανταγωνισμών στην περιοχή αποτελούν έναν ασκό ανοιγμένο που είναι επικίνδυνος για τους λαούς της περιοχής.

O Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συστράτευσης για το σταμάτημα του πολέμου και καλεί σε αντιπολεμική πορεία την Παρασκευή 12/10, στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια, με κατεύθυνση προς το υπουργείο Εξωτερικών, απαιτώντας:

 

  • Κάτω τα χέρια από την Συρία! Να σταματήσει η επέμβαση του ιμπεριαλισμού στην Συρία & κάθε σχέδιο διαμελισμού της
  • Αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας
  • Την επιστροφή των ελληνικών πλοίων και κάθε εκτός συνόρων στρατιωτικής δύναμης
  • Το κλείσιμο των ξένων βάσεων στη χώρα
  • Την έξοδο από το ΝΑΤΟ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ  (ΠΑΚΣ)

 

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] για την υπεράσπιση της Συρίας στις 12 Οκτωβρίου με ένα κείμενο στην σωστή κατεύθυνση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λειτουργώντας εντελώς διασπαστικά και […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *