“Θα ‘μαι καλό παιδί, άριστος μαθητής, και τον Πολάκη διαγράφω άμα μου το πεις”

Η διαφαινόμενη ρήξη Πολάκη -Τσίπρα είναι μια ακόμα διαβεβαίωση από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ προς το σύστημα εξουσίας ότι έχει πάρει το μάθημά του, ότι είναι πλέον καλό παιδί και άριστος μαθητής, και δεν επιτρέπει ούτε καν τις φραστικές μπαλαφάρες που συνήθιζε να εκτοξεύει ο Πολάκης για να διατηρεί σε ένα ακροατήριο την αίσθηση ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι θανάσιμοι αντίπαλοι. 

Η ανάρτηση Πολάκη για το “βαθύ κράτος” έκανε την ουρά του γαϊδάρου να στάξει με την εισαγγελία να διατάζει κατεπείγουσα εξέταση για “διέγερση σε βία” και “βία κατά δικαστών”. Πρόκειται για τους δικαστές που στο σκάνδαλο της κατασκοπείας σε βάρος των αρχηγών του στρατεύματος, αντί να κινήσουν διαδικασίες διερεύνησης ποινικών ευθυνών του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, απειλούσαν την ΑΑΔΕ με φυλάκιση. Και όταν η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδας θέλησε απόφαση ευνοϊκή για τα funds στο θέμα των κόκκινων δανείων, οι ανώτατοι δικαστές γνωμοδότησαν σε χρόνο ρεκόρ. 

Η εισαγγελική παρέμβαση για τον Πολάκη είναι ένα ακόμα ξεσάλωμα της δικαστικής εξουσίας, η οποία έχει πάρει αμετάκλητο διαζύγιο με το κράτος δικαίου και αποτελεί εκτελεστικό όργανο ενός συστήματος εξουσίας που ορίζεται από το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης, την ολιγαρχία και τα ΜΜΕ. 

Τα διαπιστευτήρια ΣΥΡΙΖΑ δεν σταμάτησαν από το καλοκαίρι του 2015 και μετά, αλλά δεν αρκούν. Δεν φτάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να μην αμφισβητήσει ούτε σπιθαμή το αστικό πλαίσιο αλλά πρέπει και να αποδεχτεί τους υπάρχοντες ολιγάρχες, το υπάρχον μοίρασμα της πίτας, τις υπάρχουσες συμφωνίες, και να μην παριστάνει τον τροχονόμο της διαπλοκής. Η καταδίκη Παππά ήταν ξεκάθαρο μήνυμα. 

Ο Πολάκης που παρίστανε μέχρι πρότινος τον Βεληγκέκα του ΣΥΡΙΖΑ, είτε δεν έπιασε τον σφυγμό της εποχής, είτε παρεξήγησε τον βαθμό ελευθερίας που απολάμβανε από την ηγεσία. Οι τόνοι ωστόσο έπρεπε να πέσουν και ο ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει, μετά την δίκη Παππά, για μια ακόμα φορά την πλήρη νομιμοφροσύνη του. 

Το να απαγγέλει ο Πολάκης ηρωϊκές μαντινάδες δεν ενοχλεί, αλλά δεν επιτρέπεται να βγάζει φιλιππικούς ενάντια στη δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανεμίζει λευκή πετσέτα.

Πλήγμα στη δημοκρατία δεν είναι ο Πολάκης. Ο Πολάκης είναι πλήγμα στην Αριστερά, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Πλήγμα στη δημοκρατία είναι η αδιανόητη προπαγάνδα και η συστηματική πλύση εγκεφάλου υπέρ του συστήματος εξουσίας που έχει βρει στο πρόσωπο του Μητσοτάκη τον ιδανικό εκφραστή της αστικής τάξης: Αντεργατικός ρεβανσισμός, αντιδημοκρατική παλινόρθωση, αντιλαϊκό μίσος.

Ούτε είναι φασισμός οι δηλώσεις Πολάκη για τους δικαστές. Φασισμός είναι το να έχει οργανώσει το πρωθυπουργικό παρακράτος μαζικές υποκλοπές σε όποιον μιλά ελληνικά, και η δικαστική εξουσία να απειλεί όσους τις αποκαλύπτουν. 

Αν τελικά επιβεβαιωθεί η φήμη για διαγραφή από τα ψηφοδέλτια του Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον κεντρώο χώρο, και στα μετεκλογικά σενάρια της επόμενης μέρας, όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ αλλά -ίσως- και με την ίδια τη ΝΔ. Υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο ο Πολάκης να βάλει την ουρά στα σκέλια, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τον Κινέζο και η ρήξη να γεφυρωθεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αητός γίνεται κότα, ούτε και η τελευταία. 

2 replies
  1. Γιώργος Καλαντζόπουλος
    Γιώργος Καλαντζόπουλος says:

    Η διαφορά στις δημοσκοπήσεις δεν γεφυρώνεται”και η “γραμμή” πρέπει να μετατοπιστεί. Η “ελπίδα” του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει ξανά, έχει σήμερα συρρικνωθεί σε αυτή την επιλογή, που την διαδίδουν κρυφά στα μέλη τους, πριν καταγραφεί και δημόσια:

    «έχουμε ήδη πιο πολλούς Παπανδρεϊκούς από το ΠΑΣΟΚ, σε λίγο θα έχουμε και πιο πολλούς Καραμανλικούς από τη ΝΔ»

    Δεν πρόκειται για “μελόδραμα του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ δικαστών και Πολάκη”. Δεν είναι μόνον μια “επικοινωνιακή” κίνηση για να πάμε στην επόμενη μπροστά στην εκλογική μάχη. Κρύβει πίσω της μια σαφή πολιτική διαφορά για το μέλλον και τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ. Απ’ αυτήν την σκοπιά η “σύγκρουση” στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια μορφή “εσωτερίκευσης” της ταξικής πάλης, αφού τελικά προκύπτουν πολιτικά αποτελέσματα και μετατοπίσεις. Μια σύγκρουση που δεν είναι δεδομένο ότι μπορεί εύκολα να χειραγωγηθεί από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα…

    – Ο Πολάκης δεν είναι …Λαφαζάνης!

    Ο Λαφαζάνης ήταν προβλέψιμος και γιαυτό έγινε ο “χρήσιμος ηλίθιος” στα πολιτικά σχέδια του Αλέξη και του επιτελείου του , τόσο στο να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αρχηγικό κόμμα, και ιδιαίτερα την “άνοιξη” του 2015 να περάσει τις επιλογές του εξουδετερώνοντας τις εσωκομματικές αντιδράσεις…

    Όμως, ο Πολάκης “δεν μασάει” όπως ο Παναγιώτης, και φαίνεται ότι θα το τραβήξει το σκοινί γιατί γνωρίζει πως σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται μόνον το μέλλον της Α.Ε Μητσοτάκης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ως λύση ανάγκης προσπαθεί να κάνει άνοιγμα προς τον χώρο της δεξιάς και πάρει μαζί της τους “δυσαρεστημένους” δεξιούς από τον Μητσοτάκη. Γιαυτό προωθεί την θέση “Μπορούμε να συγκυβερνήσουμε με την ΝΔ, αρκεί να μην είναι αρχηγός της ο Μητσοτάκης”. Αυτό δεν μπορεί να περάσει χωρίς τριγμούς.

    Γιαυτό επιχειρεί να θυσιάσει σήμερα τον Πολάκη. Ας μην ξεχνάμε πως ο Πολάκης ήταν ίδιος, όλα τα προηγούμενα χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε κάποια διαφορετική συμπεριφορά. Εκείνος που μετατοπίζεται όλο και πιο δεξιά, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ…

    Απάντηση

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] η όποια πολιτική παρέμβαση στη συζήτηση μένει στην επισήμανση της μνημονιακής κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ, της συμμετοχής […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *