Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει

Το antapocrisis αναδημοσιεύει για λόγους ενημέρωσης μια παρέμβαση του Sergey Glazyev που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση εντός και εκτός Ρωσίας. Ο Glazyev είναι μια ιδιαίτερα επιδραστική προσωπικότητα στα πολιτικά και κοινωνικά πράγματα της Ρωσίας, θεωρούμενος από αρκετούς ως ένας από τους πιθανούς διαδόχους του Πούτιν στην εξουσία, τοποθετούμενος στο πλέον αντι-δυτικό τμήμα του πολιτικού της προσωπικού. Ο Glazyev επιχειρηματολογεί εδώ και χρόνια για την πτωτική πορεία της Αμερικανικής ηγεμονίας, για την αναπόφευκτη ανάδυση της Κίνας ως οικονομικής υπερδύναμης και για την ανάγκη ανάκτησης της οικονομικής και νομισματικής κυριαρχίας της Ρωσίας, η οποία μπορεί να επιτευχθεί στο πλαίσιο της τάσης της αποπαγκοσμιοποίησης. Ο Glazyev υποστήριξε την υιοθέτηση του κανόνα του χρυσού (κατά παράβαση της απαίτησης του ΔΝΤ), πρόταση η οποία προς το παρόν απορρίφθηκε από την επικεφαλής της Τράπεζας της Ρωσίας, Elvira Nabiullina, αν και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου παραδέχτηκε ότι είναι προς συζήτηση. Ο Glazyev θεωρεί ότι ένα τέτοιο σχίσμα στην παγκόσμια νομισματική τάξη πραγμάτων (με δεδομένο ότι η Ρωσία έχει αυξήσει κατακόρυφα τα συναλλαγματικά της αποθέματα σε χρυσό τα τελευταία χρόνια), θα ήταν σημαντικό πλήγμα στα «χάρτινα νομίσματα» της Δύσης που αντλούν το κύρος τους από το χρέος και την εμπιστοσύνη που δείχνουν (κυρίως στο δολάριο) οι δανειστές τους.

Το άρθρο του Glazyev είναι σημαντικό γιατί αναδεικνύει και μια σημαντική εσωτερική αντιπαράθεση που φαίνεται να διεξάγεται στη Ρωσία, ανάμεσα σε δυνάμεις που στηρίζουν την πορεία της Ρωσίας μέχρι το τέλος της σύγκρουσης με τη Δύση, και δυνάμεις που επιλέγουν κάποιου είδους συμβιβασμό. Εξαπολύει ευθύ κατηγορώ σε τμήμα της ολιγαρχίας που έχει συμφέροντα στο εξωτερικό, υπό τη δικαιοδοσία των ΗΠΑ και της Ευρώπης, και επιθυμεί την υποχώρηση, απεργάζεται πολιτική ανατροπή και πολύχρωμες επαναστάσεις. Ο Glazyev αντιπαρατίθεται με αμφιταλαντευόμενους ηγετικούς κύκλους της Ρωσίας, θεωρώντας ότι η πλήρης κυριαρχία επί των φιλοατλαντικών δυνάμεων μέσα στη Ρωσία, πρέπει να φτάσει στη λογική της ολοκλήρωση. Ισχυρίζεται ότι μόνο η αποφασιστική και μέχρι τέλους αντιπαράθεση της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, μπορεί να απομακρύνει τον κίνδυνο της διάλυσής της και του διχασμού της σε ένα φιλοδυτικό και ένα φιλοκινεζικό κομμάτι.

Θα προσπαθήσω να εξηγήσω εν συντομία και να αιτιολογήσω τα απαραίτητα μέτρα για την επίτευξη της Νίκης.

Η Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση (SVO) αποκάλυψε ένα σχέδιο που είχε προετοιμαστεί εκ των προτέρων από την αμερικανική εξουσία και την οικονομική ελίτ για την κατάληψη της εξουσίας στη Ρωσία. Περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία και βήματα.

1. Να φθείρουν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στον πόλεμο με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, καλά εκπαιδευμένες και ελεγχόμενες απευθείας από το Πεντάγωνο, και οι οποίες συγκροτήθηκαν από τη ναζιστική τάξη των αξιωματικών που διορίστηκαν από τις αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Να μετατρέψουν τον πληθυσμό της Ουκρανίας σε ζόμπι μολυσμένα με ρωσοφοβία. Παράλληλα, να στρέψουν την παγκόσμια κοινότητα εναντίον της Ρωσίας, προσάπτοντας κατηγορίες προς την ηγεσία της για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία. Σε αυτή τη βάση, να κατασχεθούν τα συναλλαγματικά περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας και να επιβληθούν εφόλης της ύλης κυρώσεις εναντίον της, προκαλώντας τη μέγιστη δυνατή ζημία. Το στάδιο αυτό έχει στην πραγματικότητα ολοκληρωθεί.

2. Να τρομοκρατηθεί ο ρωσικός πληθυσμός με βομβαρδισμούς οικισμών και εγκαταστάσεων στρατιωτικής υποδομής κοντά στα σύνορα, σαμποτάζ στις μεταφορές, κυβερνοεπιθέσεις. Να βομβαρδιστεί ο κοινός νους με έναν κατακλυσμό αρνητικών ψευδών ειδήσεων και αντικυβερνητικής προπαγάνδας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Να επιβληθεί μέσω των παραγόντων επιρροής τους στις χρηματοπιστωτικές και οικονομικές αρχές της χώρας η εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής που θα εμποδίζει την κινητοποίηση όλων των πόρων. Αυτή η πολιτική περιλαμβάνει την άνοδο των επιτοκίων, τη συνέχιση της εξαγωγής κεφαλαίων, την ενθάρρυνση της νομισματικής και χρηματοπιστωτικής κερδοσκοπίας, τη χειραγώγηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου και την αύξηση των τιμών. Έτσι, επιδεινώνονται περαιτέρω οι επιπτώσεις των κυρώσεων και προκαλείται κατακόρυφη πτώση της παραγωγής και μείωση του βιοτικού επιπέδου. Η φάση αυτή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

3. Να προκληθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και καταστροφικές κοινωνικοπολιτικές δράσεις με στόχο την ανατροπή της νόμιμης εξουσίας, στο φόντο της πτώσης του βιοτικού επιπέδου. Να χρησιμοποιηθεί όλο το οπλοστάσιο και όλες οι μέθοδοι για την οργάνωση “έγχρωμων επαναστάσεων” χρηματοδοτημένες από την κομπραδόρικη ολιγαρχία, υπό την υπόσχεση ότι θα ξεπαγώσουν τα περιουσιακά της στοιχεία που βρίσκονται στην αμερικανοευρωπαϊκή δικαιοδοσία και έχουν κατασχεθεί. Παράλληλα, να προετοιμαστούν οργανωτικά και ιδεολογικά οι βάσεις για αυτονομιστικές δράσεις στην περιφέρεια. Το στάδιο αυτό βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Αυτό το σχέδιο προβλέπει επίσης τα παρακάτω:

  • Εδραίωση του ελέγχου και της κυριαρχίας των ΗΠΑ επί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών του ΝΑΤΟ.
  • Τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων της Πολωνίας, της Ρουμανίας και των κρατών της Βαλτικής, καθώς και μισθοφόρων από τις χώρες της Δύσης, της Εγγύς και της Μέσης Ανατολής σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας.
  • Την καταστροφή του ανδρικού πληθυσμού και την πραγματική σκλαβοποίηση των γυναικών και των παιδιών της Ουκρανίας που θα χρησιμεύσει στην επακόλουθη ανάπτυξη αυτής της επικράτειας προς το συμφέρον της εξουσιαστικής-χρηματοπιστωτικής ελίτ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και του Ισραήλ.

Η εφαρμογή αυτού του σχεδίου, στην πραγματικότητα, αποσκοπεί στην καταστροφή του ρωσικού κόσμου, ακολουθούμενη από τα σχέδια του αμερικανικού “βαθέως κράτους” για την καταστροφή του Ιράν και τον αποκλεισμό της Κίνας.

Λόγω των αντικειμενικών νόμων της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, το σχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορέσουν να κερδίσουν τον παγκόσμιο υβριδικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει για να διατηρήσουν την παγκόσμια ηγεμονία τους. Την ηγεμονία την χάνουν αμετάκλητα από την Κίνα, η οποία πλέον ενισχύεται ραγδαία ως αποτέλεσμα των αντι-ρωσικών κυρώσεων.

Η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες έπαιξαν όλα τα δυνατά χαρτιά τους σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν τη μέγιστη δυνατή ζημιά στη Ρωσία: έθιξαν όμως έτσι το μονοπώλιο που είχαν στα παγκόσμια νομίσματα, ζημίωσαν την εικόνα ενός υποδειγματικού δημοκρατικού κράτους δικαίου, καθώς και την πίστη στο “ιερό” δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας. Έτσι, έθεσαν όλες τις ανεξάρτητες χώρες μπροστά στην ανάγκη να βρουν νέα παγκόσμια νομισματικά μέσα, νέους μηχανισμούς ασφάλισης κινδύνων, να αποκαταστήσουν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και να δημιουργήσουν τα δικά τους συστήματα οικονομικής ασφάλειας.

Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις δεν ενίσχυσαν, αλλά, αντίθετα, υπονόμευσαν την παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ και της ΕΕ, τις οποίες ο υπόλοιπος κόσμος άρχισε να αντιμετωπίζει με δυσπιστία και ανησυχία. Επιτάχυναν δραματικά τη μετάβαση σε μια νέα παγκόσμια οικονομική τάξη και τη μετατόπιση του κέντρου της παγκόσμιας οικονομίας στη Νοτιοανατολική Ασία. Η Ρωσία πρέπει να αντέξει στην αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, οδηγώντας τη στο λογικό της τέλος, ώστε να μην διχοτομηθεί η ίδια μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, η οποία γίνεται αμετάκλητα ο ηγέτης της παγκόσμιας οικονομίας.

Πηγή: glazev.ru

Μετάφραση: antapocrisis

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *