Αποχαιρετισμός στον Περικλή Κοροβέση

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών στις 11 Απριλίου, ο συγγραφέας, αρθρογράφος και αγωνιστής της αριστεράς Περικλής Κοροβέσης. Δραστήριος και πολυγραφότατος διανοούμενος, συνεπής ακτιβιστής του κινήματος από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στρατευμένος στην αριστερά και στην υπηρέτηση των αναγκών του λαού. Ένας πραγματικός αγωνιστής της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε για την αντιδικτατορική του δράση από τη Χούντα των Συνταγματαρχών. Φρόντισε μέσα από το έργο του « ανθρωποφύλακες » να γίνουν γνωστά διεθνώς τα βασανιστήρια της Χούντας, ανοίγοντας δρόμους μέχρι σήμερα για την υπεράσπιση δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Η κριτική του σκέψη και η ανιδιοτελής του προσφορά τον χαρακτήρισαν σε όλη την πορεία της ζωής του. Από την εκλογή του ως δημοτικού συμβούλου στον Δήμο Αθήνας με τον συνδυασμό του Λέοντα Αυδή, σχήμα στηριζόμενο απο το ΚΚΕ με πιο πλατιά χαρακτηριστικά όμως, μέχρι την εκλογή του ως βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2007 και την αποχώρησή του το 2009 βλέποντας και αμφισβητώντας την πορεία μετάλλαξης του κόμματος. Και στη συνέχεια σε όλες τις μεγάλες μάχες της μνημονιακής περιόδου μέχρι το ηρωικό όχι το καλοκαίρι του 2015. Πάντα κοντά στα κινήματα και τη νεολαία, ένας πραγματικός αγωνιστής της αριστεράς, της ζωής και της αλήθειας.

Η απώλεια του Περικλή Κοροβέση, αφήνει ένα τεράστιο πολιτιστικό κενό σε μια εποχή που ο ζόφος και το σκοτάδι επιστρέφουν σε ανησυχητικό βαθμό. Η δράση και το έργο του ωστόσο αφήνουν πολύτιμη παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε τον αγώνα απέναντι στους σύγχρονους ανθρωποφύλακες.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *