Συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί

Ανακοίνωση για τις  εκλογικές παροχές

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

 

Αθήνα   8.5.2019

Ανακοίνωση για τις  εκλογικές παροχές

  • Ενώ η κυβέρνηση καθυστερεί   σκόπιμα  την έκδοση  των συντάξεων  πάνω  από δύο χρόνια, για να αυξάνει τα ματωμένα πλεονάσματα, ενώ 4 χρόνια έχει  ξεζουμίσει  το  λαό εφαρμόζοντας με θρησκευτική ευλάβεια τα τρία μνημόνια  με εκατοντάδες  εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους,  ξαφνικά ο Πρωθυπουργός αποφάσισε παραμονές των εκλογών  να εμπαίξει τους συνταξιούχους, εφαρμόζοντας  τη λογική του Χότζα. Αυξάνει τα ματωμένα πλεονάσματα για το 2019 κατά 1.14 δις,  αναθεωρεί τον προϋπολογισμό του 2019, δηλώνοντας  το νέο υπερπλεόνασμα στο πρόγραμμα σταθερότητας  που υπέβαλε στις Βρυξέλλες,  στις  2 Μαΐου,  και μετά προσφέρει  αυτό το υπερπλεόνασμα που άρπαξε  από τις τσέπες μας  ως 13η   σύνταξη , που για τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς μεταφράζεται σε 300 €. Είναι απαράδεκτο ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι  υπουργοί ,  στη χθεσινή προεκλογική εξαγγελία τους , να επαίρονται για τα ματωμένα πλεονάσματα  που έχουν γονατίσει τον ελληνικό λαό, δεσμεύοντας τη χώρα  με τα μνημόνια   μέχρι το 2060, και  να επιστρέφουν  ένα μικρό επίδομα από αυτά που έχουν αρπάξει   από το λαό.
  • Το Δ.Σ της  Π.Ε.Σ.ΕΚ,  μαζί με όλους  τους συνταξιούχους, παρακολουθεί  με αγανάκτηση τις  αντικρουόμενες  δηλώσεις  των κυβερνητικών παραγόντων  για την επιστροφή  των αναδρομικών και όλων των μνημονιακών περικοπών των συντάξεών μας. Την σκυτάλη  παίρνουν τα ΜΜΕ ,  εργατολόγοι,  «ειδήμονες»  δημοσιογράφοι.  Ο καθένας  παρουσιάζει   τη δική του εκδοχή,  γεγονός που επιτείνει τη σύγχυση με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι  να εμπαίζονται  και  να οδηγούνται στα δικηγορικά γραφεία,  καταφεύγοντας σε αδιέξοδη ατομική λύση.
  • Τη σκυτάλη πήρε επίσης  και ο Πρωθυπουργός χθες, δηλώνοντας  σε ερώτηση για τα αναδρομικά  ότι   δεν  υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις  που  να  δικαιώνουν  τους συνταξιούχους, ενώ γνωρίζει ότι το ΣΤΕ έχει κρίνει (απ. 2287-2290/2015)  ότι είναι αντισυνταγματικές , από 1.1.2013,  οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων  και η κατάργηση  των δώρων  για τους συνταξιούχους  και  έχει  διατάξει  την αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων  στα επίπεδα   του 2012, ενώ  το ΑΕΔ (Ανώτατο  Ειδικό Δικαστήριο)  με τις  αποφάσεις του,  1-4/2018,   αποσύνδεσε το ισόβιο δικαίωμα των συνταξιούχων  για τα δώρα και  επίδομα άδειας  από το νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016).
  • Είναι κοινωνικά ανάλγητο  να  εμπαίζουν τους συνταξιούχους παραμονές των εκλογών,  προσπαθώντας  να υφαρπάσουν  την  ψήφο μας.    Δεν πρόκειται  να παραιτηθούμε  από  τα  αιτήματά μας:   Κατάργηση όλων των περικοπών από όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους , επιστροφή της 13ης  και 14ης   σύνταξης ολόκληρης και  όχι με «αναδιανομή», ως  προεκλογικό επίδομα, επιστροφή όλων  των αναδρομικών, κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου.
  • Απαιτούμε με  πολιτική  απόφαση  να  μας  δοθούν όλα τα κλεμμένα.
  • Έχουμε την εκτίμηση ότι μόνο ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Γι’ αυτό προτάσσουμε  την ενημέρωση  όλων  των συναδέλφων   και  τη συνέχιση  των αγώνων μας  μέχρι  ανατροπή  της πολιτικής τους.

Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

 

Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *