Ένα ακόμα έγκλημα κρατικής αυθαιρεσίας. Συνελήφθη ο οδηγός και ο αστυνομικός που εκφοβίζει μάρτυρα;

Το τροχαίο που έγινε μπροστά στη Βουλή την Παρασκευή, 12/3 δεν είναι ένα ακόμα τροχαίο. Είναι ένα ακόμα προκλητικό έγκλημα κρατικής και αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Σύμφωνα με τα -με το σταγονόμετρο- επίσημα διαθέσιμα στοιχεία, οδηγός υπηρεσιακού αυτοκινήτου που εξερχόταν με μεγάλη ταχύτητα από τη Βουλή παρέσυρε μοτοσυκλετιστή.

Πληροφορίες από τα Κοινωνικά Δίκτυα κάνουν λόγο για θάνατο του οδηγού της μηχανής, οδηγού ετών 23.

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί, διερχόμενος οδηγός μοτοσυκλέτας delivery διαμαρτύρεται έντονα για το ότι ο χτυπημένος οδηγός περνούσε κανονικά με πράσινο, όταν το εξερχόμενο από τη Βουλή αυτοκίνητο βγήκε με μεγάλη ταχύτητα και τον παρέσυρε.

Στο ίδιο βίντεο αστυνομικός εμφανίζεται να απειλεί τον μάρτυρα, τον κάλεσε να τον γράψει για έλλειψη κράνους και ακούγεται καθαρά να του λέει σε απαράδεκτο και υβριστικό τόνο “Εσύ τι είσαι; Σήκω φύγε από εδώ. Εξαφανίσου”.

Το αυτοκίνητο που προκάλεσε το τροχαίο εξαφανίστηκε, ενώ είναι άγνωστο αν η πολιτικός στης οποίας το όνομα είναι χρεωμένο το αυτοκίνητο ήταν μέσα.

Κατόπιν αυτών, υπάρχουν τα εξής ερωτήματα:

Ασκήθηκε δίωξη σε αυτόν που οδηγούσε για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου και εγκατάλειψη θύματος;

Συνελήφθη ο αστυνομικός που φαίνεται καθαρά να τραμπουκίζει, να εκφοβίζει και να διώχνει από το σημείο τον μάρτυρα που διαμαρτύρεται ότι ο άτυχος 23χρονος περνου΄σε κανονικά με πράσινο και ο παρανομών ήταν ο οδηγός του βουλευτικού αυτοκινήτου;

Ασκήθηκε δίωξη στον προϊστάμενο του φυλακίου εισόδου και στον αρμόδιο που έχει υπ’ ευθύνη του την ομαλή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων όταν πρόκειται να μπει/βγει αυτοκίνητο στη Βουλή;

Ο επικεφαλής της φρουράς της Βουλής τι ακριβώς έκανε;

Ο/η πολιτικος του/της οποίας ο οδηγός παρέσυρε (και φέρεται να σκότωσε) τον 23χρονο, τι ακριβώς έκανε;

Το τροχαίο ατύχημα έγινε την ώρα που στη Βουλή συζητούνταν η αστυνομική αυθαιρεσία.

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε υποκριτικά συγνώμη από τα θύματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας …χαχανίζοντας (γιατί ο ολίγιστος, την ώρα που καμωνόταν ότι ζητούσε συγνώμη από τους πολίτες θεωρούσε ότι “την έλεγε” στον Τσίπρα).

Το τροχαίο ατύχημα, με το θάνατο του νομίμως διερχόμενου οδηγού, την εγκατάλειψη του θύματος από τον οδηγό του βουλευτικού αυτοκινήτου τον επιβαίνοντα, ή την επιβαίνουσα, τον τραμπουκισμό του μάρτυρα από τον αστυνομικό και τη συγκάλυψη από τους δεκάδες αστυνομικούς και αξιωματικούς που βρίσκονταν στο σημείο καθώς και τη Φρουρά της Βουλής, παύει να είναι τροχαίο ατύχημα.

Είναι ένα ακόμα κρατικό έγκλημα, ένα ακόμα έγκλημα αστυνομικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας.

1 reply
  1. Nakos
    Nakos says:

    Η πραγματικότητα και το σύνηθες ειναι αυτό που αναφέρει το άρθρο και δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά οπως θέλουν να τα παρουσιάσουν.
    Το αντίθετο, δηλαδή ο ρόλος και η συμπεριφορά τους δημοκρατική και στην υπηρεσία του πολίτη αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό!!

    Απάντηση

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *