Περισσότερες βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα ζητά ο Καμμένος από τον Ματίς

Τώρα το ΝΑΤΟ και στην πόλη σας!

«Είναι σημαντικό για την Ελλάδα, οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη». Όσο και αν κανείς δυσκολεύεται να πάρει στα σοβαρά τα λεγόμενα του υπουργού, οι δηλώσεις του προς τον Αμερικανό ομόλογό του κρύβουν μια διπλή επιθυμία.

Από την μία, τη μεγάλη επιθυμία του ελληνικού αστισμού για την βαθύτερη πρόσδεση στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Καμμένος σε κάποιο σημείο τονίζει ότι δεν θέλουμε οι ΗΠΑ να είναι απλά ένας στενός σύμμαχος, αλλά ο μόνος. Να είναι η Ελλάδα μια σταθερή χώρα σε ένα ασταθές περιβάλλον της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, ένας μόνιμος και σταθερός ατζέντης του ΝΑΤΟ.

Από την άλλη, οι ΑΝΕΛ ψάχνουν αγωνιωδώς ένα πολιτικό κενό να πλασαριστούν. Αλήθεια, την παραπάνω επιθυμία για βαθύτερη πρόσδεση στο Αμερικάνικο άρμα, θα μπορούσε να την έχει ικανοποιήσει κανείς καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ; Είναι ή όχι ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς η πολύ πιο αναβαθμισμένη φιλοαμερικανική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Συγκριτικά με τον «Γιωργάκη το αμερικανάκι» ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι ή όχι πολύ περισσότερο χρήσιμος και λειτουργικός για το ΝΑΤΟ και τα συμφέροντα της υπερδύναμης; Ή μήπως η συμμετοχή της Ελλάδας στο μέτωπο της Συρίας, με την αποστολή της φρεγάτας «Έλλη» είναι ουδέτερο γεγονός; Όχι απλά δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τον Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός, αλλά έχει αποδειχτεί ο καλύτερος πράκτορας των ΗΠΑ κατά τη μεταπολίτευση.

Όσο και αν σε κάποιον μπορεί να φαίνονται ακίνδυνες τέτοιες δηλώσεις, η αλήθεια είναι ότι μετατοπίζουν πολιτικά την εξωτερική πολιτική σε ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Όχι μόνο γιατί εκστομίζονται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, αλλά επειδή αποτελεί πραγματική κατεύθυνση από την πλευρά του ελληνικού κεφαλαίου. Αν κάποια απάντηση μπορεί να δοθεί, αυτή δεν θα είναι ούτε από την πλευρα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από την ΝΔ. Αυτοί διαγκωνίζονται για το ποιος είναι περισσότερο εντός πλαισίου. Μοναδική απάντηση μπορεί να δώσει το λαϊκό κίνημα. Με επίκεντρο τον αγώνα ενάντια στα Νατοικά συμφέροντα στην περιοχή. Μπορεί η Αριστερά να σηκώσει το γάντι;

Πρώτο ραντεβού, την Παρασκευή 12 Οκτώβρη, στις 19.00, στα Προπύλαια, στη συγκέντρωση που καλεί ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *