Όταν η αντίσταση γίνεται αγώνας για ζωή, τότε η διεθνιστική αλληλεγγύη γίνεται καθήκον

Ο στρατός του Ισραήλ εδώ και μέρες έχει εκτοξεύσει δεκάδες ρουκέτες στην Λωρίδα της Γάζας κατά των Παλαιστινίων και κατά άμαχου πληθυσμού, ξεριζώνοντας από τα σπίτια τους ολόκληρες οικογένειες. Αφορμή για το αιματοκύλισμα δόθηκε από τις αντιδράσεις των παλαιστινίων κατά  την εκδίωξη 38 παλαιστίνιων οικογενειών από την περιοχή. Το νέο απαρτχάιντ όπως υποστηρίζεται και από την διεθνή οργάνωση Human Rights Watch σκοπεύει στην ολοκληρωτική εθνοκάθαρση των παλαιστινίων μέσα στην πόλη της Ιερουσαλήμ. Το φασιστικό κράτος του Ισραήλ έχει δολοφονήσει πάνω από 140 άμαχους, μεταξύ άλλων και γυναικόπαιδα. Σε αυτές τις δολοφονίες προστίθεται και ο βομβαρδισμός στα γραφεία του Al Jazeera στην Λωρίδα της Γάζας, για να φιμώσει την ενημέρωση των Παλαιστινίων.  Όπως και στην περίπτωση της Νοτίου Αφρικής ο πολιτισμένος Δυτικός κόσμος κάνει τα στραβά μάτια και θεωρεί τρομοκράτες τους εχθρούς του απαρτχάιντ και όσους τους στηρίζουν. Το Ισραήλ δολοφονεί, διαπράττει μία γενοκτονία με τις πλάτες των ΗΠΑ και ΕΕ.

Παρά τις κυβερνήσεις του δυτικού κόσμου, και όχι μόνο, η απάντηση έρχεται από τους λαούς, που δείχνουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό.  Στο Λιβόρνο της Ιταλίας οι λιμενεργάτες και το συνδικάτο τους  αρνήθηκαν να φορτώσουν όπλα και πυρομαχικά σε πλοίο που προορίζονταν για το Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό. Στην Αγγλία τα μέσα μιλούν για την μεγαλύτερη πορεία αλληλεγγύης που έγινε στο Λονδίνο για την Παλαιστίνη. Πάνω από 100.000 διαδηλωτές ένωσαν τις φωνές τους για να καταδικάσουν το σύγχρονο απαρτχάιντ του Ισραήλ. Σε πολλές χώρες παγκόσμια φαίνεται να ενώνονται οι φωνές για ζωή και δικαιοσύνη.

Υπάρχουν βέβαια και χώρες που παρά τις διαθέσεις για κινητοποίηση η άλλη πλευρά, αυτή δηλαδή που στηρίζει τα εγκλήματα του Ισραήλ, απαντάει με βία και απαγορεύσεις. Στην Γαλλία η συγκέντρωση αλληλεγγύης απαγορεύτηκε. Στην Ελλάδα, παρά τις επαίσχυντες δηλώσεις της κυβέρνησης που ακολουθεί τις επιταγές του ευρωαντλαντισμού, ως γνωστή κολαούζος των ΗΠΑ, το λαικό κίνημα έδειξε αντιπολεμικά αντανακλαστικά και απάντησε με κινητοποιήσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Παρόλαυτα η ειρηνική πορεία στην Αθήνα με κατεύθυνση προς τη πρεσβεία του Ισραήλ χτυπήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής, δείχνοντας τις διαθέσεις της κυβέρνησης να μην κάνει βήμα πίσω και να συνεχίσει να συγκαλύπτει τις δολοφονίες κατά των παλαιστινίων.

Το ίδιο σκηνικό εξελίχθηκε και στην αλβανική πρωτεύουσα, με την κινητοποίηση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στις 16/5 να χτυπιέται από τις αστυνομικές δυνάμεις και να συλλαμβάνονται 4 διαδηλωτές. Η κινητοποίηση στηρίχτηκε από την Organizata Politike χτυπήθηκε εμποδίστηκε από την πρώτη στιγμή από την αστυνομία και δεν επιτράπηκε καθόλου να πραγματοποιηθεί πορεία στο κέντρο της πόλης των Τιράνων. Την στιγμή που οι διαδηλωτές αποφάσισαν να αποχωρήσουν, η αστυνομία τους επιτέθηκε για να τους συλλάβει, δέρνοντας όποιον αντιστεκόταν. Στην ασφάλεια δε η αστυνομία προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους συλληφθέντες λέγοντας τους ότι ξέρουν που μένουν και προτρέποντάς τους ανοικτά να σταματήσουν την πολιτική τους δράση για το καλό τους.

Η Παλαιστινιακή αντίσταση γεννάει αυθόρμητα ένα αίσθημα αλληλεγγύης που απλώνεται στους λαούς. Ο αγώνας των Παλαιστινίων για ζωή δείχνει τον δρόμο στους λαούς. Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ το αυθόρμητο να γίνει οργανωμένο και να διεκδικηθεί καλύτερη ζωή με δικαιώματα, ελευθερίες και ειρήνη. Μια ζωή χωρίς κρίσεις και πολέμους, που οι λαοί θα ζουν ειρηνικά.

Χρέος κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού ανθρώπου είναι να μην σωπάσει στα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων που διαπράττει το Ισραήλ.

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη!

Να αθωωθούν οι 4 Αλβανοί συλληφθέντες!


Αναδημοσιεύουμε δηλώσεις δύο συλληφθέντων:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *