Πάμε γήπεδο; Πάμε και όπου βγει…

Στην Ελλάδα του 2.0 συνεχίζουμε να ρίχνουμε το μπαλάκι, ο ένας στον άλλον για το ποιος ευθύνεται για αυτά που συμβαίνουν στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Στην Ελλάδα του 2023 οι λύσεις για την εξάλειψη του χουλιγκανισμού είναι η τιμωρία για όλους ανεξαρτήτως ευθυνών.

Τι παιχνίδι τελικά είναι αυτό που παίζεται στη σκιά του ελληνικού αθλητισμού; Τι συμφέροντα εξυπηρετούνται μέσα από την δήθεν καθημερινή διαμάχη της «αφρόκρεμας» στην χώρα που ζούμε; Τι πάει λάθος σε μία χώρα που έχουμε θεοποιήσει την ομάδα μας και μπορούμε γι’ αυτή να «παλουκώσουμε» κάποιον «άθεο ή αλλόθρησκο»;

Ο κόσμος και κυρίως η νέα γενιά έχουν γαλουχηθεί με τέτοιο τρόπο από το ίδιο το σύστημα το οποίο τους  «αναγκάζει» να λειτουργούν όχι σαν φίλαθλοι αλλά σαν χούλιγκαν, χωρίς να ξέρουν ή να αναρωτιούνται το γιατί. Και από την άλλη στο μεγάλο γήπεδο που λέγεται αθλητισμός, κουμάντο κάνουν οι ανήθικοι του ελληνικού ποδοσφαίρου με τους ίδιους να ορίζουν τις εξελίξεις και τα τεκταινόμενα. Και όλα αυτά σε βάρος μίας νεολαίας που εκπαιδεύεται πώς να γίνει χούλιγκαν, σε μία νεολαία που μεγαλώνει μέσα στη σαπίλα του καπιταλισμού και ό,τι αυτός πρεσβεύει, σε μία νεολαία που εκπαιδεύεται στον φασισμό, στην υπεραξία του χρήματος, στον ρατσισμό και στον μισογυνισμό.  Όλα αυτά σε βάρος μίας νεολαίας που θα βρει τον πιο αδύναμο συμμαθητή της και θα τον γελοιοποιήσει, που θα του ασκήσει σκληρό και μερικές φορές, πέρα από τα όρια του σοβαρού, bulling. Που αύριο αυτή η νεολαία θα γίνει το θύμα της επόμενης γενιάς που θα μεγαλώνει και θα εκπαιδεύεται σε χειρότερες από της συνθήκες καθώς όπως φαίνεται το βαρέλι του καπιταλιστικού συστήματος όχι μόνο δεν έχει πάτο αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί είναι έξω και δεν τους ακουμπάει κανείς.

Τελικά όμως φταίνε οι οπαδοί για την κατάντια του ελληνικού αθλητισμού, φταίει η αστυνομία για τις σκηνές βίας που αντικρίζουμε κάθε Κυριακή, ή φταίνε οι «μπαχαλάκιδες»;

Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε τις πράξεις βλέπουμε ότι έχουμε έναν κοινό παρονομαστή σε ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας, και είναι υπεύθυνος πολλές δεκαετίες τώρα. Η κυβέρνηση για ακόμα μία φορά είναι θεατής στα δικά της εκτρώματα και στα δικά της αποτελέσματα, σε ένα πείραμα τύπου Frankenstein, που όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε δεν είχε τα καλύτερα αποτελέσματα. Το τελευταίο διάστημα μόνο μετράμε πολλές πληγές,  ξεκινώντας με την δολοφονία του Μιχάλη στις αρχές του Αυγούστου που η κυβέρνηση και η ελληνική αστυνομία ενώ γνώριζαν για την είσοδο των Φασιστών  στην Ελλάδα σιώπησαν και έμειναν άπραγοι. Με τα επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και τον τραυματισμό ενός ποδοσφαιριστή. Με το παιχνίδι του Βόλου με τον Ολυμπιακό και τα για ακόμη μια φορά λυπηρά επεισόδια με την αστυνομία. Και με το προ ημερών παιχνίδι volley του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και τον τραυματισμό αυτή την φορά ενός αστυνομικού. Αν κάποιος πάει και άλλο πίσω θα βρει την τραγική ιστορία του νεαρού Άλκη από την Θεσσαλονίκη και πολλές ακόμα τραγικές καταστάσεις  με την λίστα όλα αυτά τα χρόνια να μεγαλώνει μέρα με την μέρα και τους ιθύνοντες να παραμένουν ανενόχλητοι.

Το κράτος για ακόμα μία φορά λειτουργώντας  σαν ασπίδα για το κεφάλαιο προσπαθεί με χυδαίους τρόπους να προστατέψει το προϊόν των μεγάλων και ανακοινώνει μέτρα τύπου covid για τον αθλητισμό και τα γήπεδα για να έρθει αύριο ένα ακόμα διάγγελμα του πρωθυπουργού που θα ρίχνει την ευθύνη στον κάθε πολίτη γι’ αυτά που συμβαίνουν. Και αυτό γιατί δε μπορεί να την ρίξει την ευθύνη στους παράγοντες, γιατί οι παράγοντες έχουν πετρέλαια, στοιχηματικές εταιρείες, ναρκωτικά, πλοία, κανάλια και ότι γενικά πουλάει περισσότερο στον καπιταλισμό τους. Χρόνια τώρα ο ελληνικός και ο παγκόσμιος αθλητισμός λειτουργεί σαν μία μηχανή κάθαρσης για τους παράγοντες, σαν μία μηχανή που θα ξεπλύνει όλη την βρωμιά και την σαπίλα που υπάρχει πίσω από το χρήμα που κινείτε στην αγορά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παράγοντες των ελληνικών ομάδων έχουν μετοχές στον ΟΠΑΠ, έχουν κανάλια όπως το mega και ΣΚΑΙ τα οποία καθημερινά υποκινούνται από τα στελέχη της κυβέρνησης, δεν είναι τυχαίο ότι κυκλοφορούν ζωσμένοι με όπλα.

Και ρωτάω τώρα εγώ….Κύριοι Βουλευτές έχετε την κοινή λογική να λύσετε το πρόβλημα από την ρίζα του ή φοβάστε να έρθετε αντιμέτωποι με τους χορηγούς σας;

Σε όλα αυτά η απάντηση της κυβέρνησης είναι να κλείσουν οι σύνδεσμοι, να κλείσουν τα γήπεδα, να πληρώσουν πρόστιμο η ομάδες (να γίνει και κανένα ξέπλημα) κλπ. Αυτή είναι η λύση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να είναι ευχαριστημένοι οι πραγματικοί πολίτες αυτού του κράτους.

Γιατί εμάς τους υπόλοιπους το κράτος δεν μας θεωρεί πολίτες αλλά πειράματα για το πόσο ακόμα μπορούμε να αντέξουμε την εξαθλίωση, την φτώχεια και την κατάντια που μαστίζει αυτή τη χώρα. Έτσι κι αλλιώς κάθε μέρα για εμάς είναι: «πάμε και όπου βγεί».

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *