Ο τζογαδόρος Γεωργιάδης και η συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης

Ο Άδωνης Γεωργιάδης, ομολόγησε σήμερα με συγκεκριμένο τρόπο τις ευθύνες της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας. Μας είπε οτι πίστεψαν στο καλό σενάριο οτι ο ιός το καλοκαίρι θα υποχωρούσε και δεν θα μας απασχολούσε μέχρι τον Οκτώβριο, γι’ αυτό εστίασαν στο άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού. Αν ήξεραν οτι το δεύτερο κύμα θα ερχόταν από τον Αύγουστο θα είχαν λειτουργήσει διαφορετικά.

Αρχικά, να επισημάνουμε οτι οι κυβερνήσεις δεν θα έπρεπε να είναι τζογαδόροι. Όταν λειτουργούν ως τέτοιοι, μάλλον κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Ειδικά όταν ο τζόγος αφορά τη δημόσια υγεία.

Επίσης, η κοινή λογική επιτάσσει όταν αντιμετωπίζεις μια πανδημία, της οποίας μάλιστα οι τρομακτικές συνέπειες αποκαλύφθηκαν από το πρώτο κύμα, να προετοιμάζεσαι με βάση το χειρότερο σενάριο και όχι αυτό να ποντάρεις σε αυτό που σε βολεύει.

Απ’ ό,τι φαίνεται εκ του αποτελέσματος, οι πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε (κεντρική πολιτική το πανευρωπαϊκό άνοιγμα του τουρισμού) δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την κοινή λογική. Πέραν αυτών, η ομολογία για το καλοκαιρινό έγκλημα με το άνευ όρων άνοιγμα του τουρισμού, είναι λειψή. Γιατι σκόπιμα παραγνωρίζει ότι από τότε πέρασαν 3 μήνες και η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για να μη φτάσουμε στη σημερινή οριακή κατάσταση, με τους γιατρούς στη Θεσσαλονίκη να μιλάνε για επιλογή ασθενών που θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

Γιατί αν η εκτίμηση για το το θα γίνει με τον κορωνοϊό το καλοκαίρι -κατα τον Γεωργιάδη- ήταν κακή μαντεψιά, το να μην ενισχυθεί αποφασιστικά το ΕΣΥ αλλά να παίζονται επικοινωνιακά παιχνίδια με τον αριθμό των ΜΕΘ υπάρχουν, με τις ΜΕΘ που θα ανοίξουν …στο τέλος του χρόνου και με τις προσλήψεις που… θα γίνουν, αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή.

Όπως και συνειδητή πολιτική επιλογή είναι το να μην γίνουν προσλήψεις και αγορές οχημάτων/συρμών στα ΜΜΜ για να μην υπάρχει συνωστισμός, το να ανοίξουν τα σχολεία με 25 μαθητές ανά τάξη αντί για 15 με προσλήψεις καθηγητών και εύρεση χώρων και πολλά άλλα.

Όπως πολιτική επιλογή είναι, αντί για μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας να έχουμε ένα διαρκές κούνημα του δαχτύλου στην κοινωνία, ότι αυτή φταίει, ότι αυτή ήταν ανεύθυνη, ότι αυτή εφησύχασε κλπ.

Και όλα αυτά ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε στο και πέντε σε σχέση με την αντοχή και τη δυνατότητα του συστήματος υγείας να ανταπεξέλθει στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Η κυβέρνηση αποδείχθηκε επικίνδυνη, είναι υπόλογη για όλα αυτά και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ενισχύστε το ΕΣΥ και πάρτε ουσιαστικά μέτρα για την επιβίωση του λαού τώρα.

2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *