Ουκρανοί νεοναζί συρρέουν στο κίνημα διαδηλώσεων του Χονγκ-Κονγκ

Ουκρανοί φασίστες που προηγουμένως πολεμούσαν στα αμερικανοκίνητα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου, συμμετείχαν στις αντικινεζικές διαδηλώσεις του Χονγκ-Κονγκ, εφαρμόζοντας τις τακτικές και επιδεικνύοντας τα τατουάζ τους.

Νεοναζί από την Ουκρανία έχουν συρρεύσει στο Χονγκ-Κονγκ για να συμμετάσχουν στην αντικινεζική εξέγερση, που έχει ευρέως χαιρετιστεί από τα δυτικά συστημικά μέσα και προβάλλεται ως ένα ειρηνικό δημοκρατικό κίνημα.

Από το Μάρτιο του 2019 το Χονγκ-Κονγκ αποτελεί το πεδίο συχνά βίαιων διαδηλώσεων και ταραχών, που έχουν βουλιάξει στο ναδίρ την οικονομία της πόλης.

Η αμερικάνικη κυβέρνηση έχει χρηματοδοτήσει πολλές από τις ομάδες που καθοδηγούν το δυτικόφιλο και αντικινεζικό κίνημα ενώ οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης έχουν στενά συντονιστεί με τις συντηρητικές πολιτικές φιγούρες της Ουάσιγκτον, όπως ο Marco Rubio και ο Steve Bannon, πιέζοντας για κυρώσεις και άλλα τιμωρητικά μέσα εναντίον της Κίνας.

Αρκετές αντιπροσωπείες ακροδεξιών ομάδων απ’ όλο τον κόσμο έχουν καταφτάσει στο Χονγκ-Κονγκ για να συμμετάσχουν στην βίαιη εξέγερση εναντίον του Πεκίνου, στην οποία οι οπαδοί της απόσχισης έχουν επιτεθεί εναντίον της αστυνομίας με τόξα και βέλη, έχουν εκτοξεύσει μολότοφ από καταπέλτες, ενώ έχουν κάψει κιόλας αρκετούς ανθρώπους ζωντανούς.

Ανεμίζοντας ένθερμα αμερικάνικες και αποικιακές βρετανικές σημαίες αλλά και τραγουδώντας τον αμερικάνικο εθνικό ύμνο, οι οπαδοί της απόσχισης του Χονγκ-Κονγκ έχουν μαγνητίσει την αμερικάνικη ακροδεξιά. Το προσωπικό της ιστοσελίδας Infowars, η ακροδεξιά περσόνα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Paul Joseph Watson αλλά και η υπέρ-συντηρητική ομάδα Patriot Prayer βρίσκονται μεταξύ εκείνων που απέτισαν φόρο τιμής στις διαδηλώσεις.

Η τελευταία συγκέντρωση ακροδεξιών ακτιβιστών προς ενίσχυση των οπαδών της απόσχισης του Χονγκ-Κονγκ προέρχονται από την Ουκρανία. Αυτοαποκαλούνται Gonor και φέρουν στους κορμούς τους τατουάζ με αδιαμφισβήτητα σύμβολα της ανωτερότητας της λευκής φυλής και του νεοναζισμού.

Προηγουμένως οι εξτρεμιστές αυτοί μάχονταν σε ένα εξαιρετικά βίαιο και ναζιστικό τάγμα εφόδου, που ονομάζεται τάγμα Αζόφ, στον πόλεμο της Ουκρανίας ενάντια στους ρωσόφιλους αντάρτες .

Το τάγμα Αζόφ είναι μια απόλυτα φασιστική παραστρατιωτική ομάδα που συγκροτείται πέριξ της νεοναζιστικής ιδεολογίας. Μετά το πραξικόπημα, με την υποστήριξη της Δύσης, του 2014 εναντίον της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, το τάγμα Αζόφ ενσωματώθηκε στην ουκρανική εθνοφρουρά. Έχει μάλιστα λάβει υποστήριξη από την αμερικάνικη κυβέρνηση, η οποία εξόπλισε και κατεύθυνε τους νεοναζί στη μάχη εναντίον της Μόσχας.

Το τάγμα Αζόφ έχει βέβαια βοηθήσει στην εκπαίδευση των Αμερικανών υποστηρικτών της λευκής ανωτερότητας, που έχουν σχεδιάσει τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ.

Ενώ οι δυτικές κυβερνήσεις και τα συστημικά μέσα παρουσιάζουν την Κίνα ως ένα απολυταρχικό καθεστώς που χειρίζεται το Χονγκ-Κονγκ  ως αποικία, οι συγκεκριμένοι Ουκρανοί νεοναζί εκμεταλλεύτηκαν την αυτονομία της περιοχής προκειμένου να εισέλθουν από τα σύνορα της. Είναι μάλιστα απίθανο να τους είχε επιτραπεί η είσοδος στην κινεζική ενδοχώρα ή στις δυτικές ευρωπαϊκές χώρες που πάγια αρνούνται την έκδοση βίζας σε πολιτικούς εξτρεμιστές.

Η παρουσία Ουκρανών ακτιβιστών υπέρ της αλλαγής καθεστώτος στις πορείες του Χονγκ-Κονγκ είναι μια ακόμα απόδειξη των συμμαχιών που οικοδομούν οι αντικινέζοι διαδηλωτές του Χονγκ-Κονγκ με άλλες ομάδες της Δεξιάς και αμερικανοκίνητα κινήματα όλου του κόσμου, μοιραζόμενοι τακτικές προκειμένου να εξαντλήσουν και να αποσταθεροποιήσουν χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ.

Ουκρανοί φασίστες συμμετέχουν στην εξέγερση του Χονγκ-Κονγκ

Την 1η Δεκεμβρίου, ο ακροδεξιός ακτιβιστής Serhii Filimonov δημοσίευσε φωτογραφίες στο Facebook που απεικονίζουν τον ίδιο και τρεις Ουκρανούς φίλους του κατά την άφιξη τους στο Χονγκ-Κονγκ. Οι εικόνες αυτές συνοδεύονται από το ανεπίσημο σύνθημα εναντίον του Πεκίνου: «Πάλεψε για την Ελευθερία. Στήριξε το Χονγκ-Κονγκ».

«Στήριξε το ΧΟΝΓΚ-ΚΟΝΓΚ» (Stand with Hong-Kong) είναι όμως και το όνομα μιας οργάνωσης, υποκινούμενης από τη Δύση, που ζητά την υποστήριξη των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας, του Καναδά και της Αυστραλίας για την επιβολή κυρώσεων και τη ανάληψη τιμωρητικής δράσης εναντίον της Κίνας.

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσαν στα κοινωνικά δίκτυα, οι Ουκρανοί οπαδοί της λευκής ανωτερότητας αποκάλυψαν ότι είχαν αποκτήσει δημοσιογραφική άδεια εισόδου, παριστάνοντας ψευδώς τους δημοσιογράφους.

Στο ταξίδι του Filimonov για το Χονγκ-Κονγκ τον συνόδεψε ένας διαπρεπής ακροδεξιός ακτιβιστής της Ουκρανίας, που ακούει στο όνομα Maliar. Ο Maliar, είναι διάσημος στο Instagram με το όνομα xgadzillax, όπου διαθέτει πάνω από 23.000 ακόλουθους. (Ο Maliar έχει μια χαρακτηριστική ουλή στην αριστερή πλευρά του λαιμού του που τον κάνει ευδιάκριτο στις φωτογραφίες).

Αρκετές φωτογραφίες δείχνουν τουλάχιστον δυο από τους Ουκρανούς φασίστες στο Χονγκ-Κονγκ να φέρουν τατουάζ όπου διαβάζουμε «Νίκη ή Βαλχάλα», που είναι ο τίτλος μιας συλλογής γραπτών του γνωστού Αμερικανού οπαδού της λευκής ανωτερότητας David Lane, του οποίου η φασιστική τρομοκρατική ομάδα με το όνομα «The Order» δολοφόνησε ένα φιλελεύθερο Εβραίο ραδιοφωνικό παραγωγό ενώ σχεδίασε περισσότερες δολοφονίες αριστερών Εβραίων.

Ο Lane, που καταδικάστηκε σε ποινή 190 χρόνων σε αμερικάνικη φυλακή για πολυάριθμα εγκλήματα, δημιούργησε το πιο διάσημο σύνθημα της λευκής ανωτερότητας, γνωστό ως «οι 14 Λέξεις» – που ενέπνευσε το όνομα μιας άλλης νεοναζιστικής ουκρανικής γκρούπας, που φέρει το όνομα C14.

O Filimonov, που κι αυτός διαθέτει πληθώρα ακολούθων στο Instagram, όπου και χρησιμοποιεί το όνομα Sunperuna, δημοσίευσε μια φωτογραφία που απεικονίζει τη φράση «Νίκη ή Βαλχάλα», ευδιάκριτο πάνω στο στήθος του.

Το βιβλίο «Νίκη ή Βαλχάλα» είναι αφιερωμένο στην άρια φυλή. Στις σελίδες του ο συγγραφέας του δηλώνει ότι είναι δεσμευμένος στην αποτροπή της «επικείμενης εξαφάνισης της Λευκής Φυλής» και του «Ιουδαίο-Αμερικάνικου/Ιουδαίο-Χριστιανικού φόνου της λευκής φυλής» Η δημηγορία του είναι γεμάτη φόρους τιμής στους Ναζί ενώ το οπισθόφυλλο απεικονίζει μια φωτογραφία του κορμιού του Lane σε φέρετρο, καλυμμένο με τη σημαία της Συνομοσπονδίας του Νότου.

Αυτοί οι Ουκρανοί φασίστες ήταν τόσο ένθερμοι οπαδοί του βιβλίου, που σταθερά έκαναν τατουάζ τον τίτλο του στα σώματα τους.

Ο Maliar, το άλλο μέλος του Gonor, που μετείχε στις διαδηλώσεις του Χονγκ-Κονγκ, φέρει το σύνθημα «Νίκη ή Βαλχάλα» εμφανές στο λαιμό του.

Η δημοσιογράφος Morgan Artyukhina αναγνώρισε ένα ακόμα μέλος ουκρανικής ακροδεξιάς αποστολής στο Χονγκ-Κονγκ, τον Serhii Sternenko. Η Artyukhina σημειώνει ότι ο Sternenko είναι ο απερχόμενος αρχηγός της ουκρανικής φασιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας», που πυρπόλησε το κτίριο των συνδικάτων της Οδησσού στο πραξικόπημα του 2014, σκοτώνοντας 42 ανθρώπους.

Οι νεοναζί στην πανεπιστημιούπολη

Στις 2 Δεκεμβρίου, οι Ουκρανοί και φασίστες επισκέπτες κοινοποίησαν φωτογραφίες τους από την πανεπιστημιούπολη  του Πολυτεχνείου του Χονγκ-Κονγκ, σκηνικού βίαιων αντιδράσεων.

Το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ-Κονγκ υπήρξε μια σημαντική βάση της εκδήλωσης του κινήματος απόσχισης. Συνολικά 3.989 βόμβες μολότοφ, 1339 εκρηκτικά και 601 φιάλες διαβρωτικού υγρού ανακαλύφθηκαν στη σχολή στις 2 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με αναφορές.

Ο Serhii Filimonov (πρώτος από τα αριστερά στη φωτογραφία) έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με το νόμο και στο παρελθόν, εμφανιζόμενος ενώπιον των δικαστηρίων λόγω διαπληκτισμού με την αστυνομία.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει ο Filimonov στα κοινωνικά δίκτυα ξεκαθαρίζουν ευθέως δύο πράγματα. Είναι ναζί και επιθυμεί να τον δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι χωρίς μπλούζα, φέροντας βαρύ οπλισμό.

Άλλα μέλη του Gonor έχουν δημοσιεύσει  φωτογραφίες στο Instagram κρατώντας όπλα.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram το 2019 απεικονίζει τον Maliar κι ένα φίλο του με ένα T-shirt με τη σημαία των Νοτίων, περιβεβλημένο με όπλα και τέιζερ.

Το σύμβολο του Gonor έλκει ένα από τα ίδια ακροδεξιά, υπερ-εθνικιστικά  θέματα – τρία λευκά μαχαίρια να είναι καρφωμένα σε μια μαύρη σημαία.

Το κανάλι του Gonor στο Telegram προσφέρει στα μέλη του την πρώτη θέση σ’ ένα όργιο βίας. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες βίντεο των εξεγερμένων του Χονγκ-Κονγκ, ηρωοποιώντας τους για τη ρίψη βελών και τη διεξαγωγή σκληρών επιθέσεων σε κρατικές δυνάμεις ασφαλείας.

Τόσο ο Filimonov όσο και ο Maliar προηγουμένως πολεμούσαν στο υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ τάγμα Αζόφ. Ο Maliar έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες στο Instagram απεικονίζοντας και τους δύο ενόπλους με στρατιωτική περιβολή, φορώντας συνάμα διακριτικά του Αζόφ.

Αλλά και ο Filimonov έχει δημοσιεύσει αρκετές φωτογραφίες που δείχνουν τον ίδιο αλλά και τους φίλους του να φορούν t-shirt του Αζόφ.

Οι Ουκρανοί πραξικοπηματίες δικτυώνονται με τους οπαδούς της απόσχισης του Χονγκ-Κονγκ

Παρ’ όλη αυτή την ανοικτά διαθέσιμη τεκμηρίωση του  φασισμού των Ουκρανών χούλιγκαν, εξόφθαλμου στ’ αλήθεια, στο Χονγκ-Κονγκ, το Free Hong Kong Center με έδρα το Κίεβο, δημοσίευσε μια δήλωση στο Facebook που υπερασπίζει και ξεπλένει το Gonor.

Η οργάνωση επιβεβαίωσε ότι οι εξτρεμιστές πράγματι πολέμησαν με το Τάγμα Αζόφ «κατά την πρώτη περίοδο του πολέμου» ενάντια στους φιλορώσους αποσχιστές αλλά ισχυρίστηκε ότι αποχώρησαν από το 2017.

Το Free Hong Kong Center περιέγραψε τους νέο-φασίστες ως «ακτιβιστές της Επανάστασης της Αξιοπρέπειας όπως και βετεράνους της υπεράσπισης του πολέμου με τη Ρωσία». Κάπως παράλογα, το Κέντρο δήλωσε ότι εκείνοι «μας διαβεβαίωσαν ότι είναι πράγματι ενάντια του ναζισμού και κάθε άλλου είδους ακροδεξιάς ιδεολογίας».

«Πολλοί άνθρωποι απογοητεύτηκαν από τα τατουάζ αυτών των παιδιών» κατέληξε το Free Hong Kong Center. Ωστόσο ισχυρίστηκαν ότι «όλα τα σύμβολα αναφέρονται στον σλαβικό παγανισμό».

Το Free Hong Kong Center είναι το πρότζεκτ μιας ΜΚΟ που ονομάζεται Φιλελεύθερη Δημοκρατική Οργάνωση Ουκρανίας. Δίπλα στην καλλιέργεια δεσμών με τις αντικινεζικές δυνάμεις του Χονγκ-Κονγκ, το πρότζεκτ ισχυρίζεται ότι αποστολή του είναι «να αντιμετωπίσει τις κινεζικές απειλές εναντίον της Ουκρανίας».

Η Φιλελεύθερη Δημοκρατική Οργάνωση της Ουκρανίας είναι μια φιλοευρωπαϊκή οργάνωση, μέλος της Ευρωπαϊκής Φιλελεύθερης Νεολαίας και της Διεθνούς Ομοσπονδίας της Φιλελεύθερης Νεολαίας, και με τις δυο να χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Ο βασικός συντονιστής του Free Hong Kong Center είναι ένας Ουκρανός ακτιβιστής, που ονομάζεται Arthur Kharytonov, που είναι συνάμα και πρόεδρος της Φιλελεύθερης Δημοκρατικής Οργάνωσης της Ουκρανίας. Ο Kharytonov συμμετείχε εις βάθος στις διαδηλώσεις του Euromaidan στην Ουκρανία, που οδήγησαν στο αμερικανοκίνητο πραξικόπημα του 2014. Κατόπι συγκρότησε την Ένωση το 2015.

Ο Kharytonov και η οργάνωση του έχουν συχνά  προωθηθεί από τα αμερικανοκίνητα παραρτήματα ΜΜΕ όπως το Hromadske. Σ’ αυτές τις εύκολες συνεντεύξεις από τον εξαιρετικά υποστηρικτικό τύπο, ο Kharytonov παρομοιάζει τις αντιρωσικές διαδηλώσεις στην Ουκρανία με τις αντικινεζικές διαδηλώσεις στο Χονγκ-Κονγκ και καλεί σε στενότερη σύνδεση των δυο.

Ο Kharytonov όπως και οι «δυτικές» οργανώσεις είναι μέρος ενός αναπτυσσόμενου δικτύου Ουκρανών πραξικοπηματιών ακτιβιστών που μαζί με τους υποστηρικτές της απόσχισης του Κιέβου οργανώνουν, συντηρούν και μοιράζονται από κοινού τακτικές εξέγερσης.

Καθώς οι ΗΠΑ και το νατοϊκό μονοπολικό ηγεμονικό status quo, που κυριάρχησε στον κόσμο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αρχίζει να καταρρέει και καθώς η αναπτυσσόμενη Κίνα και η Ρωσία επιχειρούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο ένα πολυπολικό διεθνές σύστημα, η Ουάσιγκτον και τα ευρωπαϊκά έθνη οικοδομούν ένα δίκτυο κινημάτων προκειμένου να υποσκάψουν τους αντιπάλους τους στα σύνορα τους.

Αυτό το διεθνές δίκτυο προωθείται ως η εμπροσθοφυλακή του διεθνούς φιλελευθερισμού αλλά όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα από την Ουκρανία ως το Χονγκ-Κονγκ, ο φασισμός εκκολάπτεται στη δική τους αυλή.


Σημειώσεις μετάφρασης

1) Βαλχάλα: ο παράδεισος των νεκρών πολεμιστών κατά τη μυθολογία των Βίκινγκς. Ως θέμα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημειωτική του ναζισμού και της λευκής ανωτερότητας.

2) Συνομοσπονδία του Νότου (1861-1865): η παράταξη των νότιων πολιτειών των ΗΠΑ στον σχετικό εμφύλιο, με ξεκάθαρα ρατσιστικές θέσεις εναντίον των Αφροαμερικανών.

Πηγή: thegrayzone

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Κολοκυθάς

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *