Ντροπή!

Σχόλιο του antapocrisis.

Η ενός λεπτού σιγή που σήμερα κράτησε η Βουλή στη μνήμη του Κατσίφα αποτελεί ντροπή για το ελληνικό Κοινοβούλιο, μεγαλύτερη ντροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα μεγαλύτερη ντροπή για το ΚΚΕ. Ακόμα χειρότερα αποτελεί καρφί στο φέρετρο των δημοκρατικών αξιών, καθώς η ελληνική Βουλή ομόφωνα και απερίφραστα στρώνει το έδαφος στην κοινωνική ακροδεξιά, στη μισαλλοδοξία και στον φανατισμό.

Η ανάδειξη σε εθνικό ήρωα ενός ανθρώπου, που εισέβαλε ένοπλος στην Αλβανία και άδειασε τρεις γεμιστήρες εναντίον αστυνομικών, επειδή θεωρεί ότι τα ελληνικά σύνορα εκτείνονται πολύ περισσότερο από τις αποδεκτές εδώ και έναν αιώνα συνθήκες, δεν είναι πλέον μόνο έργο των ΜΜΕ. Είναι επίσημη πολιτική θέση της Βουλής και σύσσωμων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η νεοναζιστική ακροδεξιά και ο φασισμός γίνονται κανονικότητα. Η Χρυσή Αυγή βαρά το ταμπούρλο και στο ρυθμό της χορεύουν όλοι. Μα όλοι.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ που επίτηδες αφήνει χώρο και χρόνο στη Χρυσή Αυγή μήπως και εκλογικά ζημιώσει τη ΝΔ, μέχρι το ΚΚΕ που με τους δύο παρόντες βουλευτές του δεν διαμαρτυρήθηκε για την εισήγηση της Ζαρούλια και την πρόταση Κακλαμάνη.

Η ιστορία άλλωστε με την Εκκλησία, το θέατρο του «εξορθολογισμού» αντί του διαχωρισμού των σχέσεων με το κράτος, καθώς και η πρωτοφανής υποχώρηση στις παράλογες διεκδικήσεις της ιεραρχίας για τα αμφισβητούμενα εκκλησιαστικά εδάφη, δείχνουν ότι ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τον παραμικρό ηθικό φραγμό. Μπορεί να κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία. Χθες κολάκευε το χριστεπώνυμο ποίμνιο και τον εκλογικό στρατό της Εκκλησίας. Σήμερα κολακεύει τα ακροδεξιά ένστικτα. Μετά, ο Τσίπρας θα έχει το θράσος να καμώνεται ότι είναι διαφορετικός από τον Μητσοτάκη.

Ο Λαφαζάνης αφελώς πήγε στο κανάλι των ακροδεξιών και επί ημέρες έτρωγε ξύλο για την επιλογή του. Όλοι όσοι αποδέχτηκαν τη σημερινή Χρυσαυγίτικη φιέστα στη Βουλή, δυστυχώς αποδεικνύονται όχι αφελείς, αλλά επικίνδυνοι. Το δε ΚΚΕ, εάν υποτεθεί ότι διαχωρίζεται από τη συγκεκριμένη ενέργεια οφείλει να κάνει αυτοκριτική και να ζητήσει συγνώμη για τη στάση των δύο παρόντων βουλευτών του.

Η Αριστερά του εκλογικού κρετινισμού, η Αριστερά που θα κάνει τα πάντα για τις ψήφους, η Αριστερά που αντί να θέτει καθήκοντα και να παίρνει πρωτοβουλίες ανατροπής, υποτάσσεται στα καθυστερημένα ένστικτα μιας μερίδας της κοινωνίας πρέπει να τελειώσει για πάντα.

Για τη σημερινή στάση στη Βουλή, αρμόζει μόνο μία λέξη: Ντροπή.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *