Νοσοκομείο Παπανικολάου: ακλόνητος μάρτυρας της επικοινωνιακής φούσκας που στήθηκε από την κυβέρνηση

Οι διευθυντές των κλινικών ενός από τα προκεχωρημένα φυλάκεια της μάχης που δίνει το Σύστημα Υγείας, του νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, με μια λιτή ανακοίνωσή τους αποκαλύπτουν την καταστροφική πολιτική διαχείριση που γίνεται από τον Υπουργό και την κυβέρνηση. Το νοσοκομείο που έχει μπλοκάρει από τη νοσηλεία απλών κρουσμάτων και ασθενών που απαιτούν εντατικής φροντίδας είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο ακλόνητος μάρτυρας της επικοινωνιακής φούσκας που έστησε μεθοδικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την υστερόβουλη συνδρομή των ΜΜΕ.

Στην ανακοίνωσή τους, οι διευθυντές των κλινικών (που δεν μπορούν να κατηγορηθούν για πολιτικές σκοπιμότητες) μιλούν για τα αυτονόητα:

Πρώτον ότι οι κλίνες ΜΕΘ έχουν εξαντληθεί και οι δηλώσεις Κικίλια για δεκάδες νέες κλίνες ΜΕΘ που τάχα θα εντάσσονταν στο Σύστημα Υγείας της Β. Ελλάδας ήταν απλώς ψέμα. Επρόκειτο για μετονομασία κλινών μη Covid ή για άρον άρον βαφτίσια κλινών ΜΑΦ σε ΜΕΘ χωρίς όμως τον απαραίτητο εξοπλισμό και στελέχωση.

Δεύτερον ότι ο ιδιωτικός τομέας (κλινικές και ιδιωτικά νοσοκομεία) παρά την υπερπροβολή και την υπερδιαφήμιση που του κάνει η κυβέρνηση δεν έχει βοηθήσει σε τίποτα καθώς η συμμετοχή του είναι μηδαμινή και δεν νοσηλεύει ασθενείς Covid-19.

Τρίτον ότι η λοιπή νοσηρότητα είναι έξω από κάθε έλεγχο και ιατρική παρακολούθηση καθώς όλες οι άλλες πλην Covid κλινικές υπολειτουργούν.

Τέταρτον ότι η κυβερνητική πρόσκληση για να συνδράμουν οι ιδιώτες γιατροί το ΕΣΥ με αμοιβές υπερδιπλάσιες και προκλητικά προνόμια, είναι προσβλητική για τους υπηρετούντες τη δημόσια υγεία που έχουν επωμιστεί όλο  (μα όλο) το φορτίο στις πλάτες τους εδώ και εβδομάδες.

Πέμπτον ότι τα κενά που υπάρχουν στο νοσοκομείο, και κατ’ επέκταση σε όλο το Σύστημα Υγείας, είναι τόσο πολλά, που τα νοσοκομεία οριακά ήταν λειτουργικά. Ειδικά τα νοσοκομεία αναφοράς όπως το Παπανικολάου έχουν ξεπεράσει τα όριά τους.

Επειδή ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τους διευθυντές κλινικών ενός νοσοκομείου αναφοράς για …αντιπολιτευτικό οίστρο, η ανακοίνωσή τους είναι αδιάψευστος μάρτυρας της καταστροφικής διαχείρισης που έχει κάνει η κυβέρνηση, δέσμια των αντιλήψεών της για πάσει θυσία χτύπημα του δημόσιου τομέα υγείας και πάσει θυσία ενίσχυση του ιδιωτικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των διευθυντών των κλινικών του Γ. Παπανικολάου έχει ως εξής:

Σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου :

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1.     Το νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου είναι από τα μεγαλύτερα τριτοβάθμια νοσοκομεία της χώρας, με κλινικές που προσφέρουν εξαιρετικό και σε αρκετές περιπτώσεις μοναδικό ιατρικό έργο.

2.     Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η πανδημία στη χώρα μας μπήκε στην πρώτη γραμμή και νοσήλευσε ήδη τεράστιο αριθμό ασθενών με Covid σε κλίνες νοσηλείας και στις ΜΕΘ.

3.     Χαρακτηρίστηκε νοσοκομείο αναφοράς και επωμίστηκε μεγάλο μέρος των ασθενών της Βόρειας Ελλάδας, χωρίς να στελεχωθεί με το ανάλογο προσωπικό.

4.     Στριμώχθηκαν δύο και τρεις κλινικές σε συστέγαση επειγόντως  για να εξασφαλιστούν κρεβάτια covid  και φθάσαμε σήμερα να υπολειτουργούμε για όλα τα υπόλοιπα νοσήματα.

5.     Οι νοσηλευτές του νοσοκομείου έγιναν «λάστιχο», τρέχοντας από κλινική σε κλινική και σε διάφορα ετερόκλητα  καθήκοντα, καλούμενοι να αντιμετωπίσουν νοσηλεία ασθενών χωρίς να έχουν την ανάλογη εμπειρία.

6.     Γιατροί όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων κλήθηκαν με ΄΄εντέλλεστε΄΄ να καλύψουν τους ασθενείς με  Covid.

7.     Ήδη άρχισαν να παραιτούνται ειδικευόμενοι γιατροί σε πολλές κλινικές.

8.     Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο νοσηλεύει ήδη περισσότερους ασθενείς με  Covid από όσους μπορεί πλέον να διαχειριστεί.

9.     Οι ιδιώτες ιατροί κλήθηκαν σε εθελοντική βοήθεια προς το ΕΣΥ με αμοιβές υπερδιπλάσιες των γιατρών του ΕΣΥ, ενέργεια απόλυτα προσβλητική για τους υπηρετούντες.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

1. Τα διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς covid(43) είναι καλυμμένα 100%  .Οι διαθέσιμες κλίνες covid είναι βέβαιο ότι θα καλυφθούν 100% στην αυριανή εφημερία.  ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ COVID.

2.     Η νοσηλεία των ασθενών είναι επισφαλής την ώρα που καλείται πχ ένας οφθαλμίατρος ή ένας πλαστικός χειρουργός να εκτιμήσει την αξονική θώρακος ενός ασθενούς ή να ακροαστεί τους πνεύμονές του.

3.     Τα υπόλοιπα νοσήματα αντιμετωπίζονται σαν να μην υπάρχουν πια, ως να εξαφανίστηκαν οι όγκοι, οι καρδιοπάθειες και οι βαριές φλεγμονές.

4.     Το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό έχει φθάσει στα όριά του.

5.    Η συμμετοχή των ιδιωτικών κλινικών στις γενικές εφημερίες , παρά την προβολή και τη διαφήμιση στα ΜΜΕ είναι μηδαμινή και αφορούν μόνο σε μη covid ασθενείς .

6. Η εκπαίδευση των ειδικευομένων, ειδικά στις χειρουργικές ειδικότητες είναι πλέον ανύπαρκτη και κανείς δεν απασχολείται με το θέμα, ούτε για τις μελλοντικές επιπτώσεις που θα έχει στην δημόσια υγεία.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1.     Άμεση ανακοίνωση ότι το νοσοκομείο μας αδυνατεί από δω και πέρα να δεχθεί και να νοσηλεύσει  νέα περιστατικά Covid.

2.     Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών ιατρών με όρους και προϋποθέσεις του ΕΣΥ , για να καλυφθεί, έστω προσωρινά, το τεράστιο έλλειμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας , αλλά και νοσηλείας ασθενών με covid παρέχοντας κλίνες και ΜΕΘ.

3.     Άμεση ένταξη στη δύναμη του ΕΣΥ των παλαιών Νοσοκομείων 424 , Λοιμωδών  και Παναγία .

4.     Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων που υπηρετούν σήμερα.

5.     Άμεση προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που είναι κενές στο νοσοκομείο και αν χρειαστεί με επιπλέον κίνητρα.

6.    Δυνατότητα παράτασης του χρόνου ειδικότητας των ειδικευομένων γιατρών στις χειρουργικές κλινικές

7.     Να σταματήσει  η καθαρά επικοινωνιακή διαχείριση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία μας γιατί υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

8.     Να αναληφθούν ουσιαστικές δράσεις που οδηγούν σε άμεσες και μόνιμες λύσεις, ώστε να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των ασθενών προς το ΕΣΥ.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ .

ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ.

 

1. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΩΡΛ

2.ΧΛΩΡΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ

3.ΑΣΤΕΡΗ ΔΩΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

4.ΣΕΡΑΣΛΗ ΕΥΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ

5.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

6.ΠΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β’ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

7.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

8.ΜΕΓΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

9.ΗΛΙΑ ΤΑΣΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗΣ

10.ΦΑΝΤΕΛ ΕΛΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ

11.ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *