Να μιλήσουμε, λοιπόν, για οπαδική βία

Να μιλήσουμε, λοιπόν, για οπαδική βία. Γιατί η δολοφονία του Άλκη είχε οπαδικό κίνητρο.

1. Μέσα στην δεκαετία υπάρχει ενίσχυση των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών. Λούμπεν κυρίως, και όχι μόνο, κόσμος, μη βρίσκοντας πουθενά συλλογική διέξοδο αλλά αναζητώντας μια συλλογική ταυτότητα, μπαίνει στους συνδέσμους.
2. Η κοινωνία γίνεται πιο συντηρητική, οι φασίστες και οι ακροδεξιοί, καλά οργανωμένοι, μπαίνουν στους συνδέσμους και εκτοπίζουν σταδιακά κάποιες αναρχικές ή πιο αριστερές τάσεις. Πολλοί σύνδεσμοι μετατρέπονται σε φασιστικούς θύλακες. Οπαδικές οργανώσεις κυριαρχούνται από φασίστες. Αλλάζει το στυλ των οργανωμένων οπαδών. Θυμίζουν στρατό, τάγματα εφόδου, με πιο οργανωμένα “πεσίματα”, σε αντιπάλους, με ακόμα μεγαλύτερη σκληρότητα.
3. Ο ατομισμός και ο ανταγωνισμός κυριαρχούν ακόμα περισσότερο, παντρεμένοι με έναν κοινωνικό αγριανθρωπισμό. Τον αδύναμο διπλανό μου, τον “διαφορετικό” θα τον τσακίσω μέχρι θανάτου.
4. Στην κεφαλή των ισχυρών ΠΑΕ μαφιόζοι. Κανονικοί εγκληματίες, λαθρέμποροι, πρεζέμποροι, μαφιόζοι με ξένους νταβάδες, γιουσουφάκια άλλων, άξεστοι χωριαταραίοι που βρέθηκαν με χρήμα και εξουσία, δεν έχουν αφήσει φράγκο στον τόπο αλλά μόνο τον ξεζουμίζουν. Διαλύουν την συγκρότηση, την ανάπτυξη και την ενότητά του, με πολιτισμό υποκουλτούρας, ματσίλας, βίας και όλων των χειρότερων χαρακτηριστικών της ανθρώπινης ύπαρξης. Η Λούμπεν Μεγαλοαστική Τάξη της Ελλάδας. Η αστική τάξη του ΕΣΠΑ και της πρέζας. Κουμπουροφόροι, τραμπούκοι, που δρουν ανενόχλητοι σαν να τους ανήκει το ποδόσφαιρο και ο κόσμος του, μπουκάρουν στα αποδυτήρια για πλάκα, απειλούν διαιτητές. Αυτοί ενισχύουν τους οπαδικούς στρατούς, γιατί τους θέλουν δίπλα τους να καθαρίζουν στα δύσκολα. Ο Μαρίνακης και ο Μώραλης εκλέχτηκαν στον Πειραία με την βοήθεια των οπαδών. Ο Μελισσανίδης καθάρισε στη Φιλαδέλφεια με τραμπουκισμούς ενάντια σε συλλογικότητες και διαφωνούντες. Ο Σαββίδης μπήκε με όπλο μέσα στο γήπεδο και συνέχισε ανενόχλητος την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ως “ευεργέτης” της πόλης μας.
5. Κάλυψη από τις ΠΑΕ των οπαδικών στρατών με δηλώσεις, με δικηγόρους και νομική προστασία στα δικαστήρια, με διανομή φθηνών εισιτηρίων, με τοποθέτηση ακόμα και “οπαδικών στελεχών” στα ΔΣ των ΠΑΕ. Διαχρονική κάλυψη των ΠΑΕ από τις κυβερνήσεις . Προστασία της ανομίας των ΠΑΕ με χαρακτηριστική περίπτωση το περιβόητο “άρθρο 44”, χατίρια, χάρισμα χρεών. Μια πολιτική ηγεσία, που κάθεται σούζα στις μεγάλες ΠΑΕ.
6. Βιτριολικά ΜΜΕ συμφερόντων των ΠΑΕ, δημοσιο-κάφροι στα payroll των ιδιοκτητών των ΠΑΕ και οπαδική δημοσιογραφία. Πρωτοσέλιδα που φτιάχνουν κλίμα, παρακινούν βίαια. “Κάψτε τους καρνάβαλους”, “τσακίστε τους”, “τελειώστε τους”. Αυτός ο καρκίνος.
Αυτοί είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της σημερινής δολοφονίας του 19χρονου. Όσο συντηρείται αυτό το “σύστημα σχέσεων” τόσο πιο πολύ θα ξεσαλώνουν οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και οι οπαδικοί τους στρατοί. Κι αν δεν ξηλωθεί αυτή η σκατίλα, θα θρηνήσουμε κι άλλον Άλκη.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *