Η πρεσβεία των ΗΠΑ απαιτεί, η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθετεί

Το γεγονός ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ απαιτούσε από το 2009 να μπει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια και να αναγνωριστούν ως ισότιμα των ΑΕΙ τα ιδιωτικά Κολλέγια που επί πληρωμή αποδίδουν τίτλους σπουδών, διευκρινίζει ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και συνολικά του ελληνικού πολιτικού συστήματος και μέρους της ακαδημαϊκής ελίτ της χώρας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στο Wikileaks και είχαν παρουσιαστεί και στο ελληνικό τύπο από το 2014, η αμερικανική πρεσβεία θεωρούσε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα των ελληνικών Πανεπιστημίων είναι τα υπερβολικά ισχυρά και πολιτικοποιημένα φοιτητικά συνδικάτα, καθώς και ότι οι φιλικοί καθηγητές της πρεσβείας και η ίδια η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Πανεπιστήμια, δεν μπορούν να προωθήσουν τα προγράμματα των ΗΠΑ γιατί οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι πολιτικοποιημένοι.

Ανάμεσα στους συνομιλητές της πρεσβείας φιγουράρουν ονόματα της πολιτικής, ακαδημαϊκής και πνευματικής ελίτ του τόπου που κατά κυριολεξία φαίνεται να λειτουργούν ως πληροφοριοδότες της υπερδύναμης, συναινώντας μάλιστα στις επιδιώξεις της, συστρατευόμενοι στα σχέδιά της.

Πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια των ανεπαρκέστατων και ταυτόχρονα εμμονικών Χρυσοχοΐδη και Κεραμέως νομοθετεί όλα όσα επιθυμεί η πρεσβεία των ΗΠΑ και τα οποία άλλωστε δεν απέχουν από τις δικές της επιδιώξεις. Το γεγονός ότι νομοθετεί τις απαιτήσεις των Αμερικανών επί πανδημίας, χωρίς δυνατότητα κοινωνικής και πολιτικής συμμετοχής, διαβούλευσης ή και αντίδρασης κατά πώς το ίδιο το Σύνταγμα επιτρέπει, κάνει τέλειο τον ευτελισμό της.

Το βάθος της εξάρτησης του ελληνικού πολιτικού προσωπικού από την πρεσβεία είναι τεράστιο. Μόνο και μόνο το γεγονός της κατ’ εντολήν νομοθέτησης θα όφειλε να προκαλέσει τεράστια πολιτική κρίση, αν βεβαίως η αντιπολίτευση δεν βαρύνονταν με επίσης μεγάλα αμαρτήματα σε ό,τι αφορά τις υπερατλαντικές σχέσεις της χώρας.

Το γεγονός αυτό αν και θεωρείται πλέον φυσιολογικό, υπογραμμίζει με τον πιο έντονο τρόπο ότι ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, στον αυταρχισμό ενάντια στα Πανεπιστήμια και στην υποβάθμιση της Παιδείας είναι άρρηκτα δεμένος με τον αγώνα ενάντια στο σύστημα εξάρτησης και υποτέλειας που παίρνει εντολές από τις πρεσβείες.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *