Η ίδια η κυβέρνηση θέλει την Ελλάδα αποθήκη προσφύγων

Σχόλιο του antapocrisis.

Μέχρι χθες ξέραμε ότι η Ε.Ε. προορίζει την Ελλάδα για μια απέραντη φυλακή εγκλωβισμού των προσφύγων και των μεταναστών. Χθες επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι τον ίδιο ρόλο επιφυλάσσει για την Ελλάδα και η κυβέρνησή της. Η ίδια κυβέρνηση που παριστάνει ότι επιτελεί εθνικό έργο με τα κλειστά σύνορα στον Έβρο, η ίδια κυβέρνηση που θεωρεί ότι δεν πάει άλλο με τη συμφόρηση στα νησιά, είναι η κυβέρνηση που δεν έχει υποβάλει αίτημα στην Ε.Ε. για ισοκατανομή των μεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ύλβα Γιόχανσον, Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ανοικτά και ευθαρσώς δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει τέτοιο αίτημα.

Αν στην Ελλάδα είχαμε Μέσα Μαζική Ενημέρωσης, σήμερα όλη η κοινωνία θα μιλούσε για σκάνδαλο μεγατόνων.

Έχουμε μια κυβέρνηση που παίζει τα ρέστα της πριμοδοτώντας τον πιο ανοικτό αγριανθρωπισμό, που υιοθετεί όλη τη ρητορική της ακροδεξιάς περί εισβολής και ορδών επιτιθέμενων, που μετατρέπει την προσφυγική κρίση σε εθνικό πόλεμο.

Και αυτή η κυβέρνηση το μόνο που θέλει, το μόνο που προσδοκά, είναι να παίξει τον ρόλο του μαντρόσκυλου της Μέρκελ και του Κουρτς στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Γνωρίζοντας ότι η καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει τις προσφυγικές ροές.

Βλέποντας ότι τα νησιά δεν αντέχουν άλλο.

Υποκύπτοντας παράλληλα στις αντιμεταναστευτικές κραυγές των τοπικών αρχόντων της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ξέροντας ότι αντικειμενικά η θαλάσσια διέλευση θα έχει πολλούς πνιγμένους αλλά και πολλούς που τελικά θα φτάνουν στα νησιά.

Γνωρίζοντας όλα αυτά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κάνει το παραμικρό αίτημα για προώθηση όσων μεταναστών το επιθυμούν (και πρόκειται για τη συντριπτική τους πλειοψηφίας) σε χώρες της Ευρώπης.

Αυτή η κυβέρνηση φρόντισε να στήσει την παράσταση «η χώρα δέχεται επίθεση στον Έβρο». Φρόντισε να οπλίσει με τις πράξεις, τις δηλώσεις και τις σιωπές της ακροδεξιές ομάδες και ακροδεξιές κοινωνικές συμπεριφορές. Φρόντισε να περάσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καταργεί παράνομα το δικαίωμα υποβολής ασύλου.

Δεν φρόντισε όμως να ζητήσει (απλώς να ζητήσει, όχι να εκβιάσει ή να επιβάλει) μια δίκαιη κατανομή των κατατρεγμένων της Ανατολής στις χώρες της Δύσης.

Αναλαμβάνοντας εθελοντικά, για λογαριασμό της Ελλάδας, ένα βάρος ασήκωτο.

Απλώς και μόνο για να μην κακοκαρδίσει το διευθυντήριο των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην ζητά Σύνοδο Κορυφής για την προσφυγική κρίση και να μην ζητά ισοκατανομή προσφύγων στην ΕΕ σε αντάλλαγμα της επίσκεψης των ευρωπαίων αξιωματούχων στον Έβρο, προφανώς, μετά την παραδοχή της Γιόχανσον, επιβεβαιώνονται.

Το θράσος της κυβέρνησης να παριστάνει ότι «φυλάττει Θερμοπύλες» υπολείπεται μόνο της υποτέλειάς της έναντι των ισχυρών εταίρων. Καταδικάζει τη χώρα σε αποθήκη προσφύγων και μεταναστών, διεκδικεί το ρόλο του καλού δεσμοφύλακα, αλλά δεν ζητά δίκαιη κατανομή των προσφυγικών ροών στην Ευρώπη.

Διότι αυτή είναι η επιθυμία του Βερολίνου που θέλει να αποφύγει το παραμικρό κόστος από την υποδοχή νέων προσφυγικών κυμάτων στο εσωτερικό της Γερμανίας. Αυτή είναι και η επιθυμία των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών. Και όπως είναι γνωστό, η επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι διαταγή για τις ελληνικές κυβερνήσεις και το πολιτικό προσωπικό.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *