Ημέρες επανάστασης, ημέρες ελπίδας

Η μακάβρια δολοφονία του αγοριού Κλόντιαν Ράσα άγγιξε το κρυμμένο νεύρο της αλβανικής κοινωνίας. Μεγάλοι και μικροί, γυναίκες, άνδρες, νέοι, μαθητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, – ένας ολόκληρος λαός – αντιμετώπισε βάναυσα τη μεγάλη αλήθεια της εποχής μας: Κυριαρχείται από ένα βίαιο χέρι εξουσίας, το οποίο έχει μάτια και αυτιά μόνο για τους ολιγάρχες.

Στην αρχή φαινόταν ότι οι σφαίρες που έπεσαν στον Κλόντιαν μας σκότωσαν όλους. Αλλά η θλίψη σύντομα μετατράπηκε σε αγανάκτηση, η αγανάκτηση σε θυμό, ο θυμός σε εξέγερση και η εξέγερση στο πλήθος που έσπασε τη σιωπή συνεχίζει να αναζητά ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Από την πρώτη μέρα, εμείς, οι ακτιβιστές της Organizata Politike, είμαστε μεταξύ των διαδηλωτών, με υπερυψωμένη φωνή και βαριά καρδιά όπως ολόκληρος ο Αλβανικός λαός. Θα είμαστε μαζί τους κάθε μέρα, παντού και άνευ όρων, γνωρίζοντας ότι χωρίς να κλονιστούν τα θεμέλια των πολιτικών θεσμών, η ζωή και η αξιοπρέπεια του καθενός μας θα είναι σε κίνδυνο.

Ο Κλόντιαν Ράσα δεν σκοτώθηκε απλώς από έναν ανεύθυνο αστυνομικό. Το όπλο του είναι γεμάτο μίσος και περιφρόνηση για τους απλούς ανθρώπους ένα πρότυπο διακυβέρνησης που καταπιέζει για να κλέβει και κλέβει για να καταπιέζει. Επικεφαλής αυτού του συστήματος – το οποίο περιλαμβάνει όλα τα κόμματα – είναι ο Έντι Ράμα. Η πολιτική του ευθύνη για αυτή τη δολοφονία προστίθεται στα εκατοντάδες εγκλήματα για τα οποία θα θεωρηθεί υπεύθυνος όταν «το δίκιο θα φτάσει στο σημείο που θα διαλύσει το σίδερο».

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ απαιτεί διερεύνηση ολόκληρης της αστυνομικής αλυσίδας ιεραρχίας για απόπειρες χειραγώγησης αποδεικτικών στοιχείων και κοινής γνώμης.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ απαιτεί μια βαθιά μεταρρύθμιση της αστυνομικής δομής που ελευθερώνει τους αστυνομικούς από την πίεση των κομμάτων και δημιουργεί ένα πνεύμα αλληλεπίδρασης με τους πολίτες.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ είναι η υποχώρηση αυτού του ολιγαρχικού συστήματος, η ανατροπή της κυβέρνησης, η διάλυση αυτής της κλίκας-των κομμάτων και η οικοδόμηση μιας δημοκρατίας ως η πραγματική δύναμη του λαού.

Πηγή: Organizata Politike

Μετάφραση: antapocrisis

2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *