Ζηλεύει ο Μητσοτάκης την αστυνομία των ΗΠΑ;

Σχόλιο του antapocrisis.

Χαιρετίζουμε την πραγματικά μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα, όπως και τις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Φαίνεται ότι υπάρχει και επιμένει ένα διάχυτο αγωνιστικό δυναμικό που μπορεί να αποτελέσει τη μαγιά για να συγκροτηθεί ένας υπολογίσιμος αντίπαλος απέναντι στο μονόδρομο της φτωχοποίησης και της σταδιακής αποσύνθεσης μιας χώρας που φιλοδοξεί να είναι γκαρσόνια της Ε.Ε., οικόπεδο του ΝΑΤΟ, αποικία χρέους.

Το σόου μέσα στη Βουλή από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, δε μπορεί να κρύψει τις βαθιές συμφωνίες ανάμεσα σε αυτά τα κόμματα. Δεν κρύβει επίσης και την παρακμή τους, έτσι όπως τη ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες με τη μπόχα με τα σκάνδαλα, τις υποκλοπές, τις σχέσεις με επιχειρηματίες κοκ.

Η κυβέρνηση χτύπησε τη διαδήλωση, με αφορμή τις γνωστές μηδενιστικές πρακτικές μιας μερίδας του αυτοαποκαλούμενου αναρχικού χώρου, με γραμμή “διαλύστε τους πάντες πλην ΚΚΕ”. Αυτό δεν αναφέρεται ως κριτική προς το ΚΚΕ, αλλά για να καταδείξουμε ότι η κυβέρνηση έριχνε δακρυγόνα και μηχανάκια πάνω σε όλους τους υπόλοιπους διαδηλωτές αδιακρίτως.

Ειδικά η, σε κατάσταση αμοκ, ομάδα ΔΕΛΤΑ έπεφτε με λύσσα με τα μηχανάκια πάνω σε οργανωμένα μπλοκ φοιτητικών ή αριστερών συλλογικοτήτων. Το ότι χθες δεν είχαμε βαρύτερους τραυματισμούς ή και θύματα στην Πανεπιστημίου, είναι ένα τυχαίο γεγονός. Οι οδηγίες, ή μάλλον το “είστε ελεύθεροι να κάνετε ότι καταλαβαίνετε” προς τα επικίνδυνα σώματα ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ κάποια στιγμή θα οδηγήσουν σε τραγικά αποτελέσματα.

Γι’ αυτό και ο αγώνας για την απόσυρση του νόμου που ψηφίστηκε χθες στη βουλή για τον περιορισμό των ελευθεριών στη διαδήλωση θα πρέπει διαρκώς να συνοδεύεται από το αίτημα για τη διάλυση αυτών των σωμάτων που μόνο στόχο έχουν την καταστολή του εχθρού λαού.

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *