Ευρωπαϊκό Συντονισμό για την έξοδο από την Ε.Ε.

Στις 26 Μάη ενάντια στην νεοφιλελεύθερη Ε.Ε.

Είναι προφανές, για ένα όλο και αυξανόμενο αριθμό πολιτών, πως η Ε.Ε., που γεννήθηκε στην πραγματικότητα ως πρόθεση του ΝΑΤΟ, είναι μια ολιγαρχική γεωπολιτική δομή, νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή. Αν και πεθαίνει, παρ’ ότι έχει μεγαλώσει η ψαλίδα ανάμεσα σε φτωχούς και πλούσιους και η  ανισότητα ανάμεσα στις διάφορες χώρες, παρ’ ότι έχει ωθήσει την Ελλάδα και άλλες χώρες του νότου στην καταστροφή, προκαλώντας ανεξόφλητα χρέη, οι κυρίαρχες ελίτ δεν λοξοδρομούν από το  ευρω-νεοφιλελεύθερο σχέδιο τους, τη μεταφορά και των τελευταίων απομειναριών πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας.

Οι ευρωεκλογές εξυπηρετούν τα σχέδια των κυρίαρχων ελίτ, που με την εκλογική τελετουργία, επιδιώκουν να δώσουν μια  επίφαση δημοκρατικής νομιμοποίησης στην ένωση, η οποία απεναντίας είναι ολιγαρχική και αντιλαϊκή. Επιπλέον, όπως είναι γνωστό, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι ένα όργανο μαριονέτα, στερημένο από πραγματικά αποφασιστικές δυνάμεις και ολοκληρωτικά υποταγμένο στο Συμβούλιο και στην κομισιόν στα οποία ηγεμονεύει η εμπορική Γερμανία.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η κριτική απάντηση σ’ αυτές τις εκλογές μέσω της αποχής μπορεί να  βρει  μια αυξανόμενη υποστήριξη ανάμεσα στους πολίτες διάφορων χωρών της Ε.Ε. Αυτή η θέση θα υποστηριχθεί από πολιτικές δυνάμεις που  έχουν στο πρόγραμμα τους τον κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό  που θα ξεπερνά το καπιταλιστικό σύστημα σε μια προοπτική πατριωτική και διεθνιστική.

Παρ’ όλα αυτά η απόρριψη  της νεοφιλελεύθερης  Ε.Ε. επίσης, θα έχει και άλλες εκφράσεις και τρόπους. Είναι δυνατό να υπάρξουν χώρες στις οποίες, λόγω των ιδιαίτερων τοπικών συνθηκών, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να διακηρυχθεί το όχι στην Ε.Ε. και το ευρώ και η ανάγκη της ρήξης είναι η συμμετοχή στις εκλογές ψηφίζοντας εκείνους που θέλουν την έξοδο από Ε.Ε., ευρώ και ΝΑΤΟ.

Εφόσον  ο  Ευρωπαϊκός Συντονισμός για την έξοδο από την Ε.Ε , το ευρώ και το ΝΑΤΟ  διακηρύττει την κυριαρχία των λαών και των εθνών, αναγνωρίζει τις διαφορετικές καταστάσεις που υφίστανται σε κάθε χώρα και τις επιλογές που πραγματοποιούνται από τις  εθνικές πολιτικές οργανώσεις που παίρνουν μέρος σ’ αυτόν.

Η βρετανική περίπτωση είναι ιδιαίτερα εμφανής. Αυτό που περισσότερο φοβάται η ευρωπαϊκή ελίτ είναι μια μεγάλη πλειοψηφία της λίστας του Brexit.

H Ιταλία είναι άλλη περίπτωση όπου  για πρώτη φορά στην ιστορία της, εδώ και δύο χρόνια, δύο λαϊκίστικες δυνάμεις μετατράπηκαν σε  πλειοψηφία, χάρη  στην καμπάνια τους ενάντια στο ευρώ, βρίσκονται στην εξουσία. Η ευρωκρατική ελίτ έχει μετατρέψει τις εκλογές σε ένα δημοψήφισμα για να συντρίψει την κυβέρνηση και να αναγκάσει την Ιταλία να γονατίσει.

Οι οργανώσεις που συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Συντονισμό για την έξοδο από την Ε.Ε., το ευρώ και το ΝΑΤΟ δουλεύουν ώστε η 26 του Μάη να αποτελέσει  μια ήττα για τις κυρίαρχες ελίτ  και το ευρω-νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που προκαλεί μια αυξανόμενη ανισότητα και προωθεί  την διάλυση των κοινωνικών κατακτήσεων, μέσω των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία, στην εκπαίδευση και στις συντάξεις. Θα ήταν μια νίκη για τις  δημοκρατικές διεκδικήσεις και για τις λαϊκές δυνάμεις  και αυτές που τάσσονται υπέρ της κυριαρχίας, μια νίκη που θα έδινε ώθηση στην πάλη για την απελευθέρωση των λαών και της εργατικής τάξης.

 

Ευρωπαϊκός Συντονισμός για την έξοδο από το Ευρώ, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

14\5\2019

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *