Διεθνής αλληλεγγύη στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία!

Το antapocrisis δημοσιεύει την ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας με την οποία ασκεί κριτική στη σοσιαλιστική κυβέρνηση και ζητά από τους Podemos να αποσύρουν τη στήριξή τους στον Σάντσεθ.

H κυβέρνηση των σοσιαλιστών αναγνωρίζει τον πραξικοπηματία Γκουαϊδό

Ανακοίνωση του Π.Γ. του  Κ.Κ. των Λαών της Ισπανίας

Ανοιχτό Γράμμα στην κοινοβουλευτική ομάδα των Unidos Podemos

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ μόλις αναγνώρισε επίσημα τον πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, κίνηση που εντάσσεται στο σχέδιο της μεγάλης ιμπεριαλιστικής επέμβασης που εξελίσσεται στην χώρα από τις 23 του Γενάρη και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση μεταξύ πολιτών αλλά και μεταξύ τμημάτων του στρατού με απρόβλεπτες συνέπειες.

Στις 26 του Γενάρη το Π.Γ. του Κ. Κ. Λαών Ισπανίας δήλωσε δημόσια πως η αναγνώριση των πραξικοπηματιών της Βενεζουέλας θα γίνει ο τάφος της κυβέρνησης  Σάντσεθ. Μετά την εμφάνιση του πρωθυπουργού και την επίσημη αναγνώριση των πραξικοπηματιών, το κάλεσμα μας έχει νόημα και μετατρέπεται σε επείγουσα ανάγκη.

Η κυβέρνηση των σοσιαλιστών δεν μπορεί να σταθεί χωρίς την κοινοβουλευτική στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Unidos Podemos, αποτελούμενης από διάφορες πολιτικές δυνάμεις ανάμεσα στις οποίες οι Podemos, η Ενωμένη Αριστερά, το Κ.Κ.Ισπανίας και διάφορες συνιστώσες.

Το Κ.Κ.Λαών Ισπανίας σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που κρίνεται η κυριαρχία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και η ειρήνη, καλεί την κοινοβουλευτική ομάδα των Unidos Podemos και το σύνολο των δυνάμεων που τους αποτελούν, να αποσύρουν την υποστήριξη τους στην κυβέρνηση Σάντσεθ, προκαλώντας μια κοινοβουλευτική κρίση που θα καταλήξει σε άμεση σύγκλιση γενικών εκλογών στην Ισπανία.

Η σπουδαιότητα των στιγμών που βιώνουμε, το απαιτεί. Δεν χωρά καμία συνενοχή με την ιμπεριαλιστική κυβέρνηση που με τις πράξεις της, επιτίθεται ενάντια στις πιο βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου και βρίσκεται σε αντίθεση με τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των εργατών και εργατριών και της πλειοψηφίας του λαού, τόσο στην Βενεζουέλα, όσο και στην Ισπανία.

Εκφράζουμε ξανά την άνευ όρων αλληλεγγύη μας στο λαό της Βενεζουέλας και καλούμε σε κινητοποίηση ενάντια στην ισπανική κυβέρνηση, η οποία, όπως και το Σοσιαλιστικό Κόμμα επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά τον αληθινό ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της σοσιαλδημοκρατίας.

Καμιά στήριξη στην Ισπανική κυβέρνηση! Η Βενεζουέλα θα γίνει ο τάφος του Σάντσεθ!

Το Πολιτικό Γραφείο του Κ.Κ. των Λαών της Ισπανίας

Μαδρίτη, 4-2-19

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *