Διαδήλωση υπέρ του ΟΧΙ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Ιταλία

Μέτρια ήταν η συμμετοχή σήμερα στην πορεία κατά του ΟΧΙ στο ιταλικό δημοψήφισμα. Συμμετείχαν αρκετές οργανώσεις της αριστεράς και σωματεία που αντιτίθενται στην συνταγματική αναθεώρηση και στην πολιτική της κυβέρνησης Ρέντσι.

Το κάλεσμα ήταν για τις 5 το απόγευμα 200 μέτρα απο την Γερμανική Πρεσβεία με εντονο τον συμβολισμό της επέμβασης της Γερμανίας στην προεκλογική περίοδο της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Η αστυνομία είχε δώσει οδηγίες να μην γίνει πορεία αλλά συγκέντρωση η οποία δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει τα 50 άτομα διαφορετικά υπήρχε ο κίνδυνος να διαλυθεί απο την αστυνομία. Παρ’ όλα αυτά πάνω από 150 άτομα συγκεωντρώθηκαν στην Ρώμη, ενω ταυτόχρονα διεξάγονταν αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε άλλες 2 Ιταλικές πόλεις (Νάπολη και Μπολώνια). Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν κατά της πολιτικής του Ρέντσι, κατά της εγχώριας και ευρωπαϊκής ελίτ η οποία υπερασπίζεται το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Χαιρετισμό απηύθυναν συνδικαλιστές, μέλη οργανώσεων και νεολαίοι, ενώ έγινε και αναφορά στην Ελλάδα και στην δυσάρεστη εμπειρία του ελληνικού δημοψηφίσματος με την ευχή το ιταλικο δημοψήφισμα να αποτελέσει απαρχή εξελίξεων οι οποίες θα οδηγήσουν στην απαρχή της ανατροπής των ντόπιων και ξένων ελίτ που καταδυναστεύουν τις χώρες του νότου στο σύνολό τους και οδηγούν στην φτώχεια, την ανεργία, την υποαπασχόληση και την μετανάστευση νέων ανθρώπων.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *