Δηλαδή δεν σηκώνει πρόταση μομφής το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός συνελήφθη ψευδόμενος;

Την 1η Δεκεμβρίου ο Κ. Μητσοτάκης διαστρέφοντας χυδαία την πραγματικότητα, δήλωνε: “Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις ΜΕΘ; Δεν έχω τέτοια ένδειξη”. Κουνούσε και το δάκτυλο επιτιμητικά, ζητώντας να του φέρουν ενδείξεις. 

Οι ενδείξεις ήρθαν, αλλά όχι από εκεί που περίμενε: Ο καθηγητής Λύτρας έδωσε στη δημοσιότητα μελέτη που λέει το εντελώς ανάποδο από τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη, δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει επιδοθεί στους πολιτικούς υπεύθυνους μήνες πριν. Τη μελέτη συνυπογράφει ο καθηγητής Τσιόδρας, ο κατά τον Μητσοτάκη “φίλος Σωτήρης”. 

Ο κ. Τσιόδρας μάλλον δεν θα άκουσε τη δήλωση Μητσοτάκη στη Βουλή που έκανε μέχρι και τα πόμολα των νοσοκομείων να αγανακτήσουν από το ψέμα. 

Μάλλον δεν θα ένιωσε την ανάγκη να αποκαταστήσει την επιστημονική αλήθεια και την κοινή λογική. 

Ούτε φυσικά να υπερασπιστεί το άκρως απαραίτητο έργο των γιατρών και νοσηλευτών της Εντατικής Θεραπείας, από τον νούμερο ένα αρνητή τους, τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Το θέμα όμως σήμερα, δεν είναι ο κ. Τσιόδρας. 

Το θέμα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης συνελήφθη ψευδόμενος ανερυθρίαστα μέσα στη Βουλή, και μάλιστα με το γνωστό υφάκι του κοκορίκου ηγεμόνα της χώρας που μπορεί να εκστομίζει την οποιαδήποτε τερατολογία και να βγαίνει και από πάνω. 

Και δεν το έκανε επειδή του ξέφυγε. 

Το έκανε συνειδητά, για να αποσείσει τις δικές του πολιτικές ευθύνες για τις χαμηλές αντοχές του ΕΣΥ, για τις πλασματικές ΜΕΘ, για τις εκατοντάδες διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, για τους χιλιάδες θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Τη στιγμή που εκστόμισε το τερατώδες αυτό ψέμα, προπαθώντας μάλιστα να βγει κι από πάνω, απέδειξε ότι είναι κυνικός, αμετανόητος, ασυνείδητος, ψεύτης. 

Θέλει να συνεχίσει να παριστάνει τον σούπερ αποτελεσματικό και ικανό διαχειριστή, τη στιγμή που η Ελλάδα έχει πατώσει σε όλους τους τομείς, εξανεμίζοντας τη διαφορά που κέρδισε με το γεγονός ότι τη χώρα δεν την άγγιξε το πρώτο κύμα της πανδημίας. 

Ένας πρωθυπουργός λοιπόν ήρθε στη Βουλή και είπε κάτι το οποίο όχι μόνο δεν στέκει με βάση την κοινή λογική και τη στοιχειώδη επιστημονική αιτιολόγηση, αλλά αποτελεί και χυδαία απόπειρα να κρύψει τις ευθύνες του. 

Όταν ο Τσίπρας παρίστανε ότι δεν ήξερε για τους νεκρούς στο Μάτι, ενώ προφανώς είχε ενημερωθεί, το σύμπαν των ΜΜΕ, των δημοσιολόγων, των φιλελεύθερων του κώλου και των ακροκεντρώων είχε ξεσηκωθεί. Ζητούσαν την κεφαλή του επί πίνακι. Ούρλιαζαν για την υποκρισία του.

Δικαίως, πέραν των λοιπών σκοπιμοτήτων τους. Ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να παίζει θέατρο στις κάμερες. 

Αυτό δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη;

Μπορεί να παίζει θέατρο στη Βουλή; 

Μπορεί να εμπαίζει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τις οικογένειές τους, λέγοντάς τους ότι το γεγονός ότι δεν υπήρχε κατάλληλη νοσηλεία δεν έπαιξε ρόλο στην τραγική κατάληξη;

Αυτό και μόνο το γεγονός, δεν σηκώνει πρόταση μομφής; 

Δεν σηκώνει δέκα φορές πρόταση μομφής το ότι αποδείχθηκε πως όχι μόνο “ενδείξεις” υπήρχαν, αλλά υπήρχαν και επιστημονικές μελέτες και μάλιστα σε γνώση του εδώ και μήνες;

Το γεγονός ότι από τους 3988 θανάτους διασωληνωμένων COVID19  που ανέλυσαν οι κ. Τσιόδρας και Λύτρας, οι 1535 (38,5%) ήταν δυνητικά αποφευκτέοι στην Ελλάδα, και ότι η μελέτη από τέλος Μαϊου 2021 είχε γνωστοποιηθεί «άμεσα κι επανειλημμένα» στο ανώτατο επίπεδο (σύμφωνα με τον κ. Λύτρα), θέτει από μόνο του μείζων ζήτημα παραίτησης του ψευδόμενου και κυνικού πρωθυπουργού.

Στην πράξη όμως αποδεικνύεται ότι το θράσος και ο κυνισμός του Μητσοτάκη οφείλεται σε μεγάλο μέρος στην ανικανότητα της αντιπολίτευσης:

Στο γεγονός ότι έχει καμένη τη γούνα της σε ζητήματα αξιοπιστίας και ειλικρίνειας.

Στο γεγονός ότι ακολουθώντας και αυτή, ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τις απαιτήσεις της ΕΕ και των δανειστών, συνέβαλε στην πολύχρονη διάλυση του ΕΣΥ και των δημόσιων νοσοκομείων.

Στο γεγονός ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να θεωρείται αναξιόπιστος και κωλοτούμπας για μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Και αν σήμερα η αντιπολίτευση δεν κάνει πρόταση μομφής για το γεγονός ότι ένας πρωθυπουργός λέει ανερυθρίαστα και κουτσαβάκικα ψέματα, γιατί πρέπει να κάνει; Για τις δημοσκοπήσεις;

Αν δεν κάνει πρόταση μομφής στον πρωθυπουργό συγκεκριμένα για τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά και συνολικά για την κυριολεκτικά θανατηφόρα αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την δημόσια υγεία, τι άλλο μένει να κάνει; 

Και ας μη σπεύσει κανείς να διαπιστώσει ότι οι προτάσεις δυσπιστίας δεν ρίχνουν κυβερνήσεις. Δεν ρίχνουν κυβερνήσεις, αλλά και δεν γίνονται για να ρίξουν κυβερνήσεις. Γίνονται για να συγκροτήσουν αντιπολιτεύσεις, κοινοβουλευτικές, πολιτικές, κοινωνικές. 

Εκτός και αν αυτές δεν θέλουν να συγκροτηθούν ή το έχουν πάρει απόφαση ότι δεν μπορούν.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *