Παρά τις αρχικές δυσκολίες με τον καιρό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/6 η πρώτη ανοικτή εκδήλωση του Δικτύου Νέων Εργαζόμενων στην πλατεία Αυδή.

Έγινε παρουσίαση του “Εγχειριδίου Βασικών Εργασιακών δικαιωμάτων” και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση που εστίασε πάνω στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Το εγχειρίδιο, το οποίο έχει τυπωθεί σε εκατοντάδες αντίτυπα και είναι στη διάθεση όποιου εργαζόμενου το χρειάζεται, προσπαθεί να βοηθήσει στη διεκδίκηση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων από νέους εργαζόμενους, μισθωτούς, συνεργάτες ή εργαζόμενους με μπλοκάκι αλλά και να γνωστοποιήσει τις υποχρεώσεις των εργοδοτών οι οποίες περιλαμβάνουν αποδοχές , άδειες, επιδόματα, ασφάλιση, ένσημα, υγεία στο χώρο εργασίας κλπ.

Σε μια περίοδο κατά την οποία τσαλαπατιούνται ακόμα περισσότερο τα δικαιώματά μας είναι απαραίτητο να ξέρουμε τι δικαιούμαστε.

Το Δίκτυο Νέων Εργαζομένων συνεχίζει τις δράσεις του τις επόμενες μέρες ενάντια στην ψήφιση του άθλιου αντεργατικού νομοσχεδίου στις 17/6, με συμμετοχή στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των συνδικάτων αλλα και με ανεξάρτητες δράσεις.