Δίκαιος ο ξεσηκωμός των νησιωτών!

Ακύρωση και ανυπακοή στη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

Ο ξεσηκωμός των νησιωτών σε Χίο και Λέσβο είναι μια δίκαιη αντίδραση στην εδώ και χρόνια εγκατάλειψη και εμπαιγμό των κατοίκων αυτών των νησιών με βάση το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.

Η σημερινή κυβέρνηση διαχειρίζεται το πρόβλημα σε δύο κατευθύνσεις. Πρώτον, δημιουργεί απάνθρωπες συνθήκες για όσους ξεριζώνονται από τη φτώχεια και τον πόλεμο, ώστε να αποθαρρυνθούν να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πέρασμα. Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι κανένα τείχος, απαγόρευση, φυλακή δεν σταμάτησε ποτέ την μετανάστευση –ειδικά του απελπισμένου. Δεύτερον, με πρωτοφανή αυταρχισμό απέναντι στους κατοίκους των νησιών που δίκαια έχουν ξεσηκωθεί. Οι εικόνες απόβασης των ΜΑΤ ξεπερνούν και τη πιο νοσηρή ακροδεξιά φαντασία. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο βασικός στόχος των ΜΑΤ δεν είναι «η ανομία των Εξαρχείων», αλλά η καταστολή του «εχθρού λαού», όταν αυτός ξεσηκώνεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να ομιλεί και να ψαρεύει στα θολά νερά του «αντιαυταρχισμού», καθώς αυτός υπέγραψε τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, η οποία μετατρέπει τα ελληνικά ακριτικά νησιά σε φυλακές των μεταναστών-προσφύγων. Είτε «ανοικτές» με καθεστώς εξαθλίωσης για τους πρόσφυγες-μετανάστες και εγκατάλειψης για τους ντόπιους (Μόρια), είτε τις κλειστές που σχεδιάζει η ΝΔ.

Ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά οφείλεται στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας καθώς και στη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ. Σύμφωνα με αυτές τις συμφωνίες, κάθε πρόσφυγας και μετανάστης που περνά από την Ελλάδα δεν μπορεί παρά να εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, μετατρέποντάς τη σε χωματερή ανθρώπινων ψυχών.

Αν δεν ανατραπούν οι διεθνείς αυτές συμφωνίες ώστε να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από την Ελλάδα, το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Τα νησιά θα μετατρέπονται σε φυλακές, τα ΜΑΤ θα γίνονται στρατός κατοχής, οι νησιώτες θα αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, οι πρόσφυγες και μετανάστες θα στοιβάζονται επί χιλιάδες σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το έδαφος θα στρώνεται για την ενδυνάμωση της ακροδεξιάς!

Απαιτούμε η χώρα μας, που επί δεκαετίες αντιμετωπίζεται από το ευρωπαϊκό διευθυντήριο ως χώρα δεύτερης διαλογής, καρπαζοεισπράκτορας, υποτακτικός και εσχάτως και ως αποθήκη ψυχών, να απειθαρχήσει με όλους τους δυνατούς τρόπους. Με βέτο στα όργανα της Ε.Ε., με παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων ακόμα και ελληνικής υπηκοότητας σε όσους μετανάστες-πρόσφυγες θέλουν να φύγουν.

Αντιστεκόμαστε σε κάθε ρατσιστική φωνή και πολιτική που στοχοποιεί τον αδύναμο αθωώνοντας τον δυνατό. Όχι σε κλειστά κέντρα κράτησης, όχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξαθλίωσης τύπου Μόριας, άμεση μεταφορά τους στην υπόλοιπη χώρα, αναλογικά, με δικαιώματα και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *