Δήλωση οπαδών της ΑΕΚ σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στην Νέα Φιλαδέλφεια

Την τελευταία περίοδο, με αφορμή το γήπεδο της ΑΕΚ, πληθαίνουν διαρκώς τα περιστατικά που αμαυρώνουν το ήθος και την δημοκρατική ευαισθησία όχι μόνο του ιστορικού σωματείου της ΑΕΚ και των οπαδών της, αλλά ολόκληρης της πόλης της Νέας Φιλαδέλφειας. Εμείς, οπαδοί της ΑΕΚ και, ταυτοχρόνως, πολίτες που σέβονται την δημοκρατία δηλώνουμε ότι:

1. Το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να κατασκευαστεί στην Νέα Φιλαδέλφεια, στον φυσικό χώρο της ΑΕΚ, σεβόμενοι την ιστορία της αγαπημένης μας ομάδας και τον τόπο στον οποίο μεγαλούργησε, σεβόμενοι κυρίως τους μικρασιάτες πρόσφυγες που έφτιαξαν το προηγούμενο γήπεδο στον ίδιο ακριβώς χώρο, χρησιμοποιώντας ακόμα και τα χέρια τους. Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι η φυσική έδρα της ΑΕΚ, εκεί ήταν το γήπεδο μας, εκεί θέλουμε να ξαναφτιαχτεί. Διαφωνούμε κάθετα με απόψεις του στυλ «δεν μας ενδιαφέρει αν, πού και πότε θα φτιαχτεί γήπεδο της ΑΕΚ».

2. Τα τελευταία γεγονότα στην Νέα Φιλαδέλφεια και οι τραμπουκισμοί εις βάρος μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τον λαό της ΑΕΚ, έναν λαό που όποτε χρειάστηκε απέδειξε τα δημοκρατικά και αγωνιστικά του χαρακτηριστικά. Από την καταγγελία του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και το ιστορικό φιλικό με τη Παρτιζάν, στα φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα εναντίον της Μακάμπι, στην αποδοκιμασία του πολέμου των ΗΠΑ ενάντια στην «τρομοκρατία», μέχρι τα πανό με τις φωτογραφίες του Μπερκίν Ελβάν και του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στην παρουσία στα μεγάλα αντιμνημονιακά συλλαλητήρια, με αποκορύφωμα την μεγάλη συγκέντρωση για το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις τραμπούκικες επιθέσεις μια μικρής μειοψηφίας στοιχείων που δεν τιμούν με την συμπεριφορά τους την ιστορία και το ήθος του ΑΕΚτζή. Επιθέσεις σε στέκια (Στρούγκα) αλλά και σε δημοτικούς συμβούλους δεν έχουν καμιά σχέση με τις δημοκρατικές παραδόσεις της ομάδας και της πόλης. Μιας πόλης που, καλώς ή κακώς, τίμησε με την ψήφο της την παρούσα δημοτική αρχή, την οποία ψήφισαν φίλοι και οπαδοί της ΑΕΚ ως πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας.

3. Το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να φτιαχτεί με σεβασμό στο περιβάλλον και με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις. Δεν είναι εγκάθετοι του Μελισσανίδη όσοι διαφωνούν με την δημοτική αρχή και δεν είναι εγκάθετοι της δημοτικής αρχής όσοι διαφωνούν με τον Μελισσανίδη. Το γήπεδο πρέπει να ικανοποιεί τις ανάγκες του λαού της ΑΕΚ και των πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας. Αυτός ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον από τις επιχειρηματικές μπίζνες διοικούντων της ομάδας και δεν πρέπει κανένας φίλος της ΑΕΚ να παρασύρεται σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων για το οποίο φέρει μεγάλες ευθύνες η διοίκηση. Επειδή όντως «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ» και επειδή «ΑΕΚ σημαίνει ζούμε εξεγερμένοι και όχι σαν ρουφιάνοι και προσκυνημένοι», θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι στόχος μας είναι η κατά το δυνατόν πιο άμεση κατασκευή του γηπέδου της αγαπημένης μας ομάδας και όχι το να αποτελέσουμε τον οπαδικό στρατό διοικούντων που δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου και πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

4. Η διοίκηση της ΑΕΚ θα πρέπει να σταματήσει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Έχει συμβάλλει στην όξυνση της κατάστασης και θα έχει ευθύνες σε οποιαδήποτε περαιτέρω όξυνση με την στοχοποίηση του δημάρχου. Η διοίκηση όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει τις τραμπούκικες συμπεριφορές που προαναφέραμε, αλλά και με συστηματικές διαρροές σε φιλικά ΜΜΕ και με εξώδικα καλλιεργεί αυτό το νοσηρό κλίμα που πάει να επιβληθεί σε όλη την πόλη. Δεν είναι άμοιρη των ευθυνών της για τις καθυστερήσεις στην δημιουργία του γηπέδου, παρά τις προσπάθειές της να πείσει για το αντίθετο.

5. Ο λαός της πόλης ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάνεις ή διαφωνεί, ψήφισε όχι στο συγκεκριμένο σχέδιο της Δικέφαλος ΑΕ. Οι τοποθετήσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων που διεκδικούσαν την ψήφο των πολιτών της Ν.Φ. για το θέμα του γηπέδου ήταν γνωστές προεκλογικά και άρα συνεκτιμήθηκαν από τους ψηφοφόρους. Αρκεί να θυμηθούμε πως η Δικέφαλος ΑΕ στήριζε συγκεκριμένη δημοτική παράταξη και το βροντοφώναζε προεκλογικά, αφού υπήρχε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος που απολάμβανε της πλήρους στήριξης από την Δικέφαλος αλλά και από την ΠΑΕ. Η δημοτική αρχή, προεκλογικά, είχε τοποθετηθεί για το θέμα του γηπέδου και οφείλει να τιμήσει αυτή την ψήφο και να αντισταθεί όσο και όπως μπορεί. Εμείς και ως ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι με αυτό που ψήφισε ο λαός της πόλης, την χαιρετίζουμε γι’ αυτό. Οι πολιτικές ηγεσίες εκλέγονται για να κάνουν αυτά στα οποία δεσμεύονται.

6. Ευθύνες, όμως, για την κατάσταση υπάρχουν σε πολλές άλλες πλευρές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ προεκλογικά είχε τοποθετηθεί πως θα αντικαταστήσει τον φωτογραφικό νόμο της ΝΔ (προηγούμενης κυβέρνησης) για το γήπεδο με νέο δικό της νόμο (φιλικότερο προς το περιβάλλον) όχι μόνο δεν το έκανε αλλά και μέσω παραγόντων της (Δούρου, Σκουρλέτης κα) επιμένει να προχωρήσει το σχέδιο ως έχει. Εντύπωση επίσης προκαλεί και η αφωνία σχετικά με τα γεγονότα από μεριάς της κυβέρνησης αλλά και των υπολοίπων κομμάτων, τα οποία θα έδειχναν μεγαλύτερη ευαισθησία εάν συνέβαιναν τέτοιου είδους γεγονότα αλλού (πχ στα Εξάρχεια). Τέλος, οι ευθύνες του ΣΤΕ που τα έκρινε όλα συνταγματικά αγνοώντας επιδεικτικά πως η βάση του συντάγματος μας είναι ότι «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον κυρίαρχο λαό» είναι επίσης τεράστιες.

ΥΓ1: Είναι κατανοητές οι ανάγκες των ΜΜΕ για την νομή της διαφημιστικής πίτας του ΟΠΑΠ, αλλά η ανεξάρτητη και μαχητική δημοσιογραφία δεν πρέπει να κρέμεται από τις επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ. Η μετάθεση των ευθυνών στην διοίκηση του δήμου και προσωπικά στον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο είναι ένα παραμύθι που βολεύει αρκετούς (πχ περιφέρεια Αττικής), δεν δίνει όμως καμιά λύση στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου.

ΥΓ2: Να πάρουν θέση όλοι για τους τραμπουκισμούς που λαμβάνουν χώρα στην Νέα Φιλαδέλφεια. Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι: Διοίκηση ΑΕΚ, ORIGINAL 21, κυβέρνηση, περιφέρεια Αττικής, κόμματα, δημοτικές παρατάξεις.

Υπερασπιζόμαστε την δημοκρατία υπερασπιζόμενοι την ιστορία της ΑΕΚ.

Υπερασπιζόμαστε την ιστορία της ΑΕΚ υπερασπιζόμενοι την δημοκρατία.


Ακολουθούν οι υπογραφές, με αλφαβητική σειρά

Αραμπατζής Βασίλης
Βασιλείου Αργύρης
Βασιλείου Παντελής
Βασιλείου Φραγκίσκος
Γεωργέλλη Μαρία
Καράμπαλη Έφη
Καρβουνιάρης Τάσος
Κατσούλας Στάθης
Κολμανιώτης Γιάννης
Κοντοσταύλου Ειρηνη
Κοντούδης Γιώργος
Κουτουλίδης Νίκος
Κυριακάκης Ηλίας
Λυγκουνάκης Γιώργος
Μακρίδου Νανά
Μάλλιαρης Νίκος
Μανώλας Γιάννης
Μανώλας Χρήστος
Μερτινός Νίκος
Μπανιάς Βαγγέλης
Νικολάου Θωμάς
Πάγκαλος Μανώλης
Παλαιολόγου Μαρία
Παπαδόπουλος Θάνος
Παπανάγνου Νίκος
Πασσαλίδης Γιωργος
Ρήγος Γιάννης
Στέφου Όλγα
Τερζάκης Σταύρος
Τερζόγλου Παναγιώτης
Τσαρούχας Πασχάλης
Φιλιούσης Κώστας
Χατζημιχαήλ Μαργαρίτα
Χατζόπουλος Νίκος

* Για όποιον και όποια (φίλο και οπαδό της ΑΕΚ) θέλει να υπογράψει το κείμενο, μπορεί να στείλει το ονοματεπώνυμό του στο gipedoaek2017@gmail.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *