Γιατί πρέπει να κρατηθεί μακριά ο ΣΥΡΙΖΑ από τα σύμβολα της αντίστασης και των λαϊκών αγώνων;
Αρκετή συζήτηση υπήρξε τις τελευταίες μέρες με αφορμή κάποια γεγονότα στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.
Στην Θεσσαλονίκη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εκδιώχθηκαν από τον χώρο εορτασμού, το ίδιο έγινε και στην Πάτρα, ενώ στην Αθήνα αρκετός κόσμος που συμμετείχε στην διαδήλωση για το Πολυτεχνείο αποδοκίμασε το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο εμφανίστηκε στο τέλος της διαδήλωσης.
Αυτού του είδους η διένεξη προκάλεσε απορίες και αρνητικές αντιδράσεις σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Φαίνεται να ξεχνούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ την δική τους στάση τα περασμένα χρόνια, όταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκδιώκονταν κακήν κακώς από τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, με τα σημερινά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να πρωταγωνιστούν σε αυτού του είδους τις αντιδράσεις.
Φαίνεται επίσης να προσπαθούν να νομιμοποιήσουν το “και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο”, επιδιώκοντας και να πλασσάρονται σαν αριστερά που εκπροσωπεί του αγώνες του Πολυτεχνείου, αλλά και σαν υπεύθυνη πολιτική δύναμη που ψηφίζει και εφαρμόζει μνημόνιο χειρότερα από αυτά του Παπανδρέου και του Σαμαρά.
Ξεχνούν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Ξεχνούν την δική τους αντιμετώπιση απέναντι σε παλιά στελέχη της αριστεράς τα οποία πέρασαν στην άλλη πλευρά. Αλήθεια ποια η γνώμη των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για τον Ηλία Τσιριμώκο, για τον Μίμη Ανδρουλάκη, για την Μαρία Δαμανάκη και για τόσα άλλα στελέχη τα οποία πέρασαν στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ ή και της Νέας Δημοκρατίας; Για ποιον λόγο να μην επιφυλάξουμε σήμερα την ίδια αντιμετώπιση απέναντι στον Μάκη Μπαλαούρα, στον Νίκο Μανιό και στην Ουρανία Μπίρμπα οι οποίοι είτε το θέλουν είτε όχι, είτε το βλέπουν είτε όχι, είτε το παραδέχονται είτε όχι, έχουν περάσει στην απέναντι πλευρά;
Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του πρέπει να κρατηθούν μακριά από σύμβολα της αντίστασης και των αγώνων του λαού. Αυτό δεν αφορά ένα δήθεν αποκλειστικό δικαίωμα της άλλης αριστεράς (ΚΚΕ, ΛΑΕ, Ανταρσύα) να εκπροσωπεί τους λαϊκούς αγώνες (ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, Πολυτεχνείο) αλλά μια αναγκαιότητα η οποία υπαγορεύεται από μια Χρυσή Αυγή που καραδοκεί.
Ειδικά σε σχέση με το Πολυτεχνείο, στρώνεται τα τελευταία χρόνια από ΜΜΕ, μεγάλα κόμματα και Χρυσή Αυγή η άποψη ότι για την σημερινή κατάσταση φταίει η μεταπολίτευση, ότι για την κρίση φταίει η γενιά του Πολυτεχνείου που κυβέρνησε, ότι τα τελευταία 40 χρόνια γίνανε πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν (εξαιρώντας εντέχνως το διάστημα 1967 – 1974).
Ειδικά στην νεολαία η Χρυσή Αυγή επιδιώκει μια βρώμικη επέμβαση χειραγώγησης και προαπαγάνδας εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ανοιχτά πλέον συνδέει τις μνημονιακές πολιτικές με την μεταπολίτευση, την οικονομική κρίση με την γενιά του Πολυτεχνείου και ταυτίζει τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου με το σημερινό μνημονιακό τσίρκο των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ.
Χρέος μας, να κόψουμε κάθε σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα νοήματα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του Πολυτεχνείου.
Να σταματήσουν τα νεομνημονιακά του στελέχη να μαγαρίζουν και να λερώνουν αγώνες για τους οποίους χύθηκε αίμα.
Να κόψουμε κάθε δυνατότητα στους “δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική” να καπηλεύονται αγώνες που έκανε ο λαός μας επειδή “υπήρχε άλλη εναλλακτική”.
Να κόψουμε κάθε δυνατότητα στην Χρυσή Αυγή να βρωμίζει το εξεγερτικό πνεύμα του Πολυτεχνείου, ταυτίζοντάς το με τους νεομνημονιακούς του ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντάς το να φαίνεται μισητό σε κομμάτια της νεολαίας τα οποία πέφτουν στην παγίδα αυτή.

Μέλος της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, αρθρογραφεί στο antapocrisis.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!