Από τον Ιό του Χριστιανισμού στον Ιό του Μπολσεβικισμού: Οι φόβοι του Χίτλερ και η θυσία του μάρτυρα Μπελογιάννη

Όταν ο χριστιανισμός πρωτογεννήθηκε ήταν κίνημα των φτωχών προλεταρίων και τρομοκρατούσε τις εξουσίες με την ισχύ και την ταχύτητα μετάδοσης του. Αιώνες αργότερα, ο Χίτλερ, ταυτίζοντας Χριστιανισμό και Μπολσεβικισμό, θα αναφέρει: ” Ο μπολσεβικισμός δεν είναι απλά ουρλιαχτά των μαζών…αλλά κοσμοαντίληψη (Weltanshaung)… Ο Μπολσεβικισμός αν δεν περιοριστεί η ανάπτυξη του, θα οδηγήσει τον πλανήτη σε μία μεταμόρφωση τόσο ολοκληρωτική, όσο έκανε ο Χριστιανισμός σε 300 χρόνια..Οι άνθρωποι θα βλεπουν στον Λένιν τον ιδρυτή ενός νέου παγκόσμιου δόγματος, λατρεύοντας τον σαν τον Βούδα…”. (Λόγος στους βιομηχανους του Ντύσελντορφ, 1932)

Το τί επιλέγει κανείς να κρατήσει από τον Χριστιανισμό είναι το πραγματικό δείγμα της δικής του… υπόστασης. Ο Χίτλερ και οι ναζί κρατήσαν τον μεσσιανισμό του Ενός, το μίσος για τον Εβραίο, την λατρεία των ειδώλων.
Μπορεί, δε, η Γερμανία να παρήγαγε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όμως στην κοινωνία κυριαρχούσε ο ανορθολογισμός (Η πίστη, όχι η λογική κινεί τα Όρη, θα πει ο Μουσολίνι). Ο φασισμός θα συνεχίσει τον πόλεμο ενάντια στην επιστήμη: η τεχνική ανάπτυξη δεν θα εξαφανίσει την μεταφυσική, γιατί ακριβώς η καπιταλιστική κοινωνία ενισχύει(!) τις κοινωνικές αιτίες ύπαρξης της θρησκείας. Ο Λένιν έγραφε για τις κοινωνικές ρίζες της θρησκείας, στην καπιταλιστική κοινωνία : ”Η κοινωνική καταπίεση των εργαζομένων μαζών,που εμφανίζεται σαν πλήρης αδυναμία τους μπροστά στις τυφλές δυνάμεις του καπιταλισμού,που προκαλεί κάθε μέρα και κάθε ώρα χίλιες φορές περισσότερο πιο σκληρά δεινά πιο άγρια βασανιστήρια στους απλούς εργαζόμενους ανθρώπους,από εκείνα που προκαλούν οι πόλεμοι,οι σεισμοί κλπ , να που βρίσκεται η πιο βαθιά σύγχρονη ρίζα της θρησκείας.”. Οι φασίστες φρόντισαν να κρατήσουν όλα όσα εκείνα θα οδηγούσαν στην βαρβαρότητα.

Είναι και οι μαρξιστές εικονολάτρες;

Ένας έλληνας Κομμουνιστής, ο μεγάλος Νίκος Μπελογιάννης, θα δικαστεί ως “σοβιετικός πράκτορας” στην Ελλάδα μετά τον Εμφύλιο. Ο Μπελογιάννης θα πεί ότι οι κομμουνιστές θυσιάζονται σαν τους πρώτους Χριστιανούς, για έναν κόσμο που γνωρίζουν ότι δεν θα δούν, αλλά θα δουν τα παιδιά τους, εδώ στην γη. Έναν κόσμο στο μπόι του Ανθρώπου. Θα εκτελεστεί ως Μάρτυρας μίας άλλης μεταδοτικής Ιδέας..

Βέβαια, θα πούνε κάποιοι, και οι Μαρξιστές είναι με τα Ευαγγέλια, τα είδωλα, τις Εικόνες. Βέβαια, στη Χριστιανική εικόνα, η όψη του Σωτήρα, με πρόσωπο γεμάτο εικόνα, αίμα και πόνο, θυμίζει την ανθρωπιά. Η θρησκευτική εικ’ονα δείχνει στον άνθρωπο την ίδια του την όψη, αλλά την στολίζει με την χρυσή λατρεία της θρησκευτικής αφοσίωσης, τονίζει ο Ιλιένκωφ. Στην θρησκευτική αυτοσυνείδηση, η εικόνα λειτουργεί ως καθρέπτης, όμως ο άνθρωπος ξεχνάει ότι αυτοπαρατηρείται, οτι στην εικόνα του Θεού βλέπει αυτό που ο άνθρωπος πραγματικά είναι, όχι πρέπει να είναι, μία καθολική εικόνα όλων των πλευρών του. Ο Μπελογιάννης, όπως όλοι οι κομμουνιστές μάρτυρες, πέθανε σαν άνθρωπος που υπερασπίζεται τις πεποιθήσεις του, για λογαριασμό άλλων: όπως περίπου ο Ιησούς, φανερώνοντας την υπεράνθρωπη ουσία κάθε αγωνιστή την στιγμή της εκτέλεσης..

Η σχέση του Ευαγγελιστή Ιωάννη με την εξουσία ήταν τουλάχιστον περίεργη

Χθες, η σειρά Βίβλος έκλεισε με τον Ιωάννη να γράφει την Αποκάλυψη. Το Τέρας με τα 7 κεφάλια, στο οποίο “εδόθη η εξουσία πάνω στη γη”, το οποίο στο Κεφάλαιο ΧΙΙ καβαλά μία πορφυρή γυναίκα. Η πορφυρή γυναίκα είναι η Ρώμη, η μεγάλη πόλη που βασιλεύει πάνω στους βασιλιάδες της γης, ενώ την εποχή που γραφόταν το βιβλίο βασιλεύει ο έκτος Ρωμαίος αυτοκράτορας, ύστερα απ΄ αυτόν θα βασιλεύσει ένας άλλος για σύντομο διάστημα, κι ύστερα θα γυρίσει ένας που “εκ των επτά έστι”, που τραυματίστηκε και που θεραπεύτηκε, που είναι ο Νέρων. Ο “Ιωάννης” προλέγει την επιστροφή και βασιλεία του Νέρωνα στο τέλος της οποίας, ο Θεός φανερώνεται, νικά τον Νέρωνα, τον αντίχριστο, καταστρέφει τη μεγάλη πόλη με φωτιά και φυλακίζει το διάβολο για χίλια χρόνια. Η Αποκάλυψη δεν ήταν κάποιο αποκρυφιστικό εργαλείο, αλλά μία αυθεντική έκρηξη οργής ενός πρωτοχριστιανού απέναντι στην δολοφονική εξουσία.

Ο κόκκινος αλέκτωρ έχει προμηνύσει την στιγμή που φοβόταν ο Χίτλερ, την διάδοση μίας νέας κοσμοαντίληψης, στο μπόι των ανθρώπων που θα μπορούν στα εικονίσματα να βλέπουν τον εαυτό τους. Και ίσως ήδη τρις αρνηθήκαμε το μέλλον, για να ζούμε στο κόσμο των ονείρων. Ας κρατήσουμε όλα όσα από τον Χριστιανισμό οδηγούν στην Ανάσταση της συλλογικής ανθρωπότητας: το σκοτωμένο θεριό με τα 7 Κεφάλια.

Καλή Ανάσταση.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *