Αποχαιρετισμός στη Γεωργία Ζιαζιά.

Με μεγάλο πόνο και θλίψη αποχαιρετήσαμε την αγαπημένη μας φίλη και συντρόφισσα Γεωργία Ζιαζιά.

Οι λέξεις δύσκολα περνάνε στο χαρτί όταν πρόκειται για τον θάνατο μια νέας κοπέλας, μόλις 32 χρονών, που έδωσε άνιση μάχη με τον καρκίνο. Με αυτοπεποίθηση, με χαμόγελο, με περηφάνεια και περιφρόνηση για την αρρώστια.

Η Γεωργία γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στην Κανδήλα Αρκαδίας. Μετακόμισε αργότερα με την οικογένειά της στην Τρίπολη, όπου φοίτησε στο Πειραματικό Γυμνάσιο. Αποφοίτησε με άριστα από το 4ο Λύκειο, περνώντας από τους πρώτους στην Ιατρική Σχολή Πάτρας. Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας και το περιφερειακό ιατρείο Κάψια. Η αγάπη της για τα παιδιά και την επιστήμη την οδήγησε να επιλέξει ως ειδικότητα την Παιδιατρική. Συνάμα η αγάπη της για τον πολιτισμό της Κρήτης, την έφερε στον Άγιο Νικόλαο, όπου ξεκίνησε το μερικό μέρος της ειδικότητας, το οποίο διέκοψε άδοξα λόγω της διάγνωσης του καρκίνου. Εργάστηκε και προσέφερε τις υπηρεσίες της στους καρκινοπαθείς ασθενείς στο Νοσοκομείο Αγία Ελένη, δίνοντας παράλληλα την προσωπική της μάχη κατά της ασθένειάς της.

Άνθρωπος με αστείρευτη δίψα για ζωή, πάντα χαμογελαστή, με μεγάλη καρδιά, φωτεινή, γενναιόδωρη με όλους, με απλωμένο το χέρι στον διπλανό της.

Τη γνωρίσαμε από τα 18 της χρόνια, φοιτήτρια Ιατρικής, στα γλέντια, στα ξενύχτια, στις βόλτες, στα ταξίδια, στις διακοπές, στις συζητήσεις για έναν καλύτερο κόσμο. Στο φοιτητικό κίνημα για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, των δικαιωμάτων των νέων και των εργαζομένων. Μέσα στην οργανωμένη πάλη για μια άλλη κοινωνία, από τις γραμμές τις ΚΟΕ και από το 2012, της Παρέμβασης.

Η Παρέμβαση εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά της στους γονείς της Γεωργίας, Κώστα και Γιάννα, και στα αδέρφια της Δημήτρη και Παναγιώτη.

Γεωργία θα σε θυμόμαστε για πάντα.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *